Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri - Reconditionarea obiectelor din aur si argint

de Cristian Gerea 12 Iul. 2007 6956
5 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar si metalele nobile imbatranesc. Bijuteriile din aur isi pierd stralucirea de odinioara, tacamurile din argint capata pete negre care nu pot fi indepartate fara a zgaria metalul, filigranele delicate sunt imposibil de curatat. Cum li se poate reda tuturor aceste obiecte aspectul initial? Metoda cea mai simpla este prin placare cu aur, argint sau orice alt metal, dupa caz. Este un serviciu pe care il puteti presta rapid si eficient, cu un profit de exceptie.

Cine sunt clientii?
In principal, clientii pot fi posesorii de bijuterii, care doresc sa si le reconditioneze prin aceasta metoda. Nu trebuie uitate insa nici casele de amanet - acestea trebuie sa scoata periodic la vanzare obiectele din aur si argint care nu au mai fost ridicate de proprietari si este evident ca pretul obtinut depinde mult de aspectul marfii. In fine, o categorie mai speciala de clienti (in S.U.A.) o constituie automobilistii, ale caror masini au tot felul de embleme si accesorii metalice ce pot fi placate cu aur.

Foarte important este ca faptul ca acest serviciu se desfasoara la domiciliul/sediul clientului sau direct in parcare, daca e vorba de masini. Activitatea se bazeaza pe o trusa ce contine un mini-generator electric, recipiente cu diverse solutii lichide (printre care si solutie de aur), unelte cu electrod incorporat pentru aplicarea solutiei (arata cam ca niste pensule).

Placarea in sine este un proces 100% chimic: piesa ce urmeaza a fi tratata se conecteaza la generator si devine catod (polul negativ), iar unealta de aplicare devine anod (polul pozitiv). Capatul uneltei este infasurat in material textil, acesta avand rolul de a se imbiba cu solutie si de a constitui astfel un mic rezervor de substanta de lucru. La pornirea sistemului, atomii de metal de pe anod migreaza pe suprafata catodului si astfel placarea este realizata.

Un proces in trei pasi
Multe dintre emblemele metalice auto sunt acoperite cu un strat de crom, din fabrica. Primul pas consta in indepartarea acestui strat, tot printr-un procedeu chimic, cu ajutorul dotarilor din trusa: astfel, unealta-pensula se imbiba cu o solutie speciala care, la pornirea generatorului, atrage moleculele de crom. Ca urmare, mansonul textil al pensulei devine galben stralucitor. Dupa indepartarea cromului, dedesubt apare un strat de nichel, pe acesta urmand sa aiba loc aplicarea efectiva a solutiei de aur.

Pasul al doilea este "activarea" stratului de nichel, cu o alta solutie, pentru a-l face receptiv pentru moleculele de aur, dupa care intervine ultimul pas: pensula-anod se inmoaie intr-o solutie purpurie de aur ce contine si un gel care impiedica picurarea, apoi este plimbata pe suprafata piesei, iar aurul din solutie este atras de stratul de nichel. Acoperirea este permanenta.

Placarea direct pe crom nu este recomandabila: aderenta nu este uniforma, stratul de aur nu are stralucire si, in timp, se deterioreaza. Dar chiar si aplicarea pe nichel poate prezenta inconveniente, daca stratul de aur este prea subtire: in unele puncte este posibil sa apara stratul de nichel de dedesubt care in contact cu aerul corodeaza si strica aspectul piesei.

Investitia initiala si castigul
O trusa profesionala de lucru costa intre 495 si 1.295 $ si poate fi achizitionata de la www.beckerindustries.com. Conform calculului de profitabilitate prezentat pe site, pretul cerut pentru placarea cu aur a unei embleme auto ajunge la 125 $, in conditiile in care toate materialele necesare, inclusiv aurul, nu costa mai mult de 15 $. Ca urmare, la un numar de doua comenzi pe zi, 260 de zile pe an, se obtine un profit apropiat de 60.000 $!



Tags: aurargintbijuterii aurbijuterii argint

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Ministerul Finantelor: O noua editie Tezaur

de Bianca Tila
15 Ian 2024
Ministerul Finantelor lanseaza o noua editie Tezaur, din 15 ianuarie, cu dobanzi anuale de 6,10% si, respectiv, 7% si scadente de 1 si 3 ani....

Romanii pot accesa o noua transa a Programului Tezaur. Dobanzile vor fi de pana la 7,20% pe an

de Bianca Tila
23 Aug 2023
Romanii pot accesa o noua transa de titluri Tezaur, incepand de astazi, cu maturitati de 1 an si 3 ani, cu dobanzi anuale de 6,30% si 7,20%, potrivit...

Romanii pot investi in titluri de stat Tezaur

de Bianca Tila
12 Apr 2023
Romanii pot investi in titlurile de stat Tezaur, cu maturitati de 1,2 si 3 ani si dobanzi anuale de 6,70%, 7,30%, respectiv 7,70%, incepand de...

Gramul de aur s-a scumpit cu 5,8 lei

de Bianca Tila
20 Mar 2023
Gramul de aur a afisat luni o scumpire de 5,7911 lei, fiind cotat la 292,9991 lei, fata de 287,2080 lei vineri. Cotatia aurului, pe plan extern,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]