Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rolling Ball si Publicity Ball - idei de afaceri noi si inedite in Romania

de Zenobia Badescu 27 Feb. 2015 3788
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Zorb sau Rolling Ball este o minge uriasa si transparenta care rostogoleste oameni. Cei care se incumeta "sa se dea cu zorbul" vor trai pentru cateva momente senzatii tari si, cu siguranta, vor dori sa experimenteze inca o data acest carusel nabadaios.

Dan Baban, din fire, mereu in cautarea noutatilor, a considerat ca acest sport merita promovat si la noi, la ora aceea (in 2008) neexistand in Romania nici macar ca idee. Asa ca a studiat posibilitatea demararii acestei afaceri noi in Romania.
 
Dan Baban
: In momentul in care am adus zorburile, cineva a fost mai rapid decat mine si le-am vazut in Poiana Brasov (in vara anului 2008) unde am fost si le-am incercat prima oara.

Idei de Afaceri: dle Baban, a fost greu sa aduceti zorburile in tara? Cum si de unde?
Dan Baban: Da, au fost pasi grei, mai ales din punct de vedere financiar. Aveam doua posibilitati sa achizitionez aceste sfere: fie de la inventatorul sportului, fie din China (tara tuturor posibilitatilor). Dupa discutii de cateva luni cu cei din Noua Zeelanda nu am ajuns la niciun rezultat, datorita preturilor exagerate solicitate (franciza), asa ca m-am reorientat catre China.

Aici am avut insa o retinere pentru ca ar fi trebuit sa platesc totul in avans, fara sa cunosc produsul, furnizorii etc. si cum pentru pornirea afacerii am reusit sa obtin un credit, pana la urma am optat sa fac achizitia printr-o firma din Anglia. Chiar daca si aici am platit in avans, am fost mai linistit in sensul ca, daca dealul se dovedea a fi “teapa” (scuze de termenul folosit), cel putin Anglia mi se parea mai accesibila ca distanta decat China.

Idei de Afaceri: Care a fost investitia initiala si ce a presupus?
Dan Baban: Investitia initiala a fost undeva in jur de 15.000 lei si a inclus 2 zorburi de 2,8 metri diametru, branduite cu logo, accesoriile care constau in pompe pentru umflat, un carucior pentru transport si diverse alte accesorii. Am initiat si o pagina web care exista si acum (a suferit modificari de-a lungul timpului) si de a carei administrare si gazduire ma ocup tot eu.

Idei de Afaceri: Este o afacere de familie? Aveti un asociat?
Dan Baban: Da, este o afacere de familie (am un PFA in acest sens), impreuna cu alte activitati sportiv-recreative pe care le ofer in prezent (Aerotrim, waterball, mini-segway) pentru ca am fost nevoit sa maresc oferta de servicii. La vremea respectiva am inceput afacerea avand un SRLsi inca doi asociati, dar eu ma ocupam de aproape tot ce insemna aceasta activitate. Ulterior ne-am despartit si din 2010 lucrez pe cont propriu.

Idei de Afaceri: Cand se poate practica zorbingul? Exista recomandari speciale, interdictii sau limitari?
Dan Baban: Zorbingul se poate practica in orice perioada a anului. Fie ca folosesti un teren cu gazon sau unul cu zapada, este la fel de spectaculos. Trebuie avuta in vedere siguranta participantilor, cel mai important lucru din punctul meu de vedere. Exista cateva limitari in acest sens, si anume:
- varsta minima recomandata este de 14 ani. Sunt admisi copii de la 6 ani doar cu acordul parintilor;
- inaltimea minima admisa este de 1,5 m, greutatea maxima admisa este de 200 kg;
- nerecomandat persoanelor cu probleme de inima, femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de claustrofobie sau cu tulburari de comportament. Interzis persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice.

Idei de Afaceri: Care sunt costurile si in functie de ce anume se stabilesc?
Dan Baban: Ca si costuri pot sa va spun ca sunt destul de ridicate. Acesta este si motivul pentru care in ultima perioada, de cand a venit criza, activitatile s-au redus. Oricum nu este un sport care sa se practice la balci sau in parcuri de joaca, sa stai sa tai bilete. Am incercat, si din punct de vedere financiar nu renteaza.

Logistica este destul de mare, implica costuri cu personalul (minimum 4 persoane), transport, accesorii (generator curent), consumabile. Din acest motiv ofer acest serviciu doar pentru grupuri (petreceri, team-building, evenimente). Exista tarife postate pe siteul www.rollingball.ro pentru cei interesati si acestea pleaca de la 400 de euro pentru un interval minim de trei ore. in acest interval pot deservi minimum 18 persoane. Am ajuns la aceasta solutie pentru ca, pana la urma, este o afacere pentru mine. Sunt bineinteles si alte situatii in care mi se solicita sferele pentru reclame, alte activitati personalizate, si atunci tariful se negociaza separat in functie de activitate.

Despre ofertele Publicity Ball cu Dan Baban

Publicity ball a plecat initial de la waterball, sferele de mers pe apa in care incerci sa-ti tii echilibrul, pe care cu siguranta le-ati vazut pe la mare. Sunt sfere mai mici ca dimensiune si altfel construite, dar se pot brandui atat ele cat si zorburile.

Tot din dorinta de a oferi ceva nou, m-am gandit ca le pot folosi si pentru publicitate. Fie ca e vorba de o reclama (Orange), un videoclip (Elena Gheorghe) sau o manifestatie (Crosul Petrom), acestea aduc un plus de atractie, mai ales daca lasi si participantii sa le testeze, sa intre in contact cu ele. Iar posibilitatea de a le brandui a fost o optiune.

Publicitatea cu aceste sfere se face prin simpla lor prezenta in cadrul unui eveniment. Iar daca mai pui si ceva imagini, este mai spectaculos. Poti sa le folosesti cu sau fara persoana in interiorul sferei.  

Cum le-am folosit mai concret?
1.De exemplu, la Liberty Parade din 2008, doua astfel de sfere branduite cu sigla Pepsi (sponsorul principal al evenimentului) si purtate pe brate de spectatori.

2.O premiera pentru Romania a avut loc anul trecut in cadrul festivalului B'est Fest, unde am intrat intr-o astfel de sfera waterball si am fost purtat pe brate peste spectatori (crowd-surfing).

Alte evenimente unde am fost prezent? Festivalurile Peninsula, B'est Fest si Electric Castle Banffy, Parada Avon, Crosul Petrom, WATUMI - Festival and Fringe, deschideri ale unor supermarketuri etc.

Detalii: www.rollingball.ro



Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafacereafaceri noizorbrolling ballzorbing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]