Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Serviciile de piata prestate intreprinderilor - afaceri in crestere cu 7,7%

de Marian Curelaru 15 Ian. 2014 3471
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in special intreprinderilor a crescut, in primele 11 luni din 2013, cu 7,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar contributia cea mai importanta a avut-o sectorul tehnologiei informatiei, arata datele provizorii ale Institutului National de Statistica (INS), publicate marti, 14 ianuarie.

In Contabilitatea Nationala, in ramura "servicii pentru intreprinderi" sunt incluse, in concordanta cu structura CAEN, urmatoarele tipuri de servicii: informatica si activitati conexe; cercetare-dezvoltare (cercetare fundamentala); dezvoltare experimentala in stiinte naturale si ingineresti; cercetare aplicativa; activitati de arhitectura, inginerie si ale servicii tehnice (activitati de arhitectura, de proiectare; activitati de cercetare; activitati exploatare si prospectare geologica si de cartografie); alte activitati de servicii pentru intreprinderi, respectiv inchirierea masinilor si echipamentelor fara operator si a bunurilor personale si gospodaresti; activitati juridice; contabilitate si revizie contabila; activitati de studiere a pietei si de sondaj; activitati de consultare si management; activitati de testari si analize tehnice; publicitate; selectia si plasarea fortei de munca; activitati de intretinere si curatire a cladirilor; activitati foto-grafice; activitati de secretariat dactilografie; activitati de multiplicare si traduceri; alte activitati prestate intreprinderilor.

Potrivit INS, in perioada 1 ianuarie — 30 noiembrie 2013, comparativ cu intervalul similar din 2012, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, ca serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 7,7%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (14,6%), la transporturi (10,2%) si la alte servicii furnizate intreprinderilor (8,1%).

Pe de alta parte, activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe si activitatile de comunicatii au scazut cu 3,4%, respectiv cu 0,3%.

In aceeasi perioada, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 7,4%, datorita, in principal, cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (cu 14,5%), la transporturi (cu 9,8%), la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (cu 8,3%) si la activitatile de comunicatii (cu 0,1%). Scaderi au inregistrat activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (3,3%).

In ceea ce priveste cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, ca serie bruta in luna noiembrie 2013, aceasta s-a diminuat pe ansamblu cu 1,7%, cifrele negative fiind inregistrate in special la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (minus 6,1%), la transporturi (minus 4,3%), la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (minus 2,8%) si la comunicatii (minus 2,4%). La polul opus s-au situat activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei, care au crescut cu 19,6%, fata de octombrie 2013.


Tags: servicii de piataservicii prestate intreprinderilorstatisticiservicii informaticetransporturiactivitati de comunicatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]