Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 motive pentru care se cultiva ciupercile Pleurotus

de Matei Antonescu 03 Nov. 2011 5508
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ciupercile Pleurotus reprezinta un soi extrem de apreciat in prezent, un soi pentru care cererea depaseste cu mult oferta existenta. Exista numeroase avantaje pe care afacerile profitabile de cultivare a ciupercilor Pleurotus le presupun si va oferim doar 7 dintre cele mai importante:

1. Primul si cel mai important motiv pentru care se cer afacerile la cheie de cultivare a ciupercilor Pleurotus este cel dat de cererea de pe piata. Cat priveste piata interna, oferta este mult sub cererea reala, nemaivorbind de cea potentiala, mult mai mare, care poate fi activata prin mijloace publicitare.

Actualmente, consumul anual pe locuitor este de numai 0,026 kg. Consumul normal ar fi de cca 2 kg/locuitor. Aceasta demonstreaza cat de mult poate absorbi piata interna si cat de departe sunt vremurile cand vom putea vorbi de concurenta in acest domeniu.

2. Pe langa aceasta, posibilitatile de export sunt multiple, indeosebi pentru produse derivate din ciupercile proaspete (conserve, semipreparate, praf de ciuperci etc.). Iar pentru aceasta, nu trebuie privit in primul rand spre Occident, desi exista si acolo o cerere mai mare decat oferta, ci mai ales spre vecinii de la rasarit care sunt cu pasi buni in urma noastra si unde exista un potential imens de cerere pentru aceste produse.

3. Ciupercile Pleurotus reprezinta un soi foarte rezistent la inghet, ele suportand chiar si temperaturi mai mici de -20 de grade Celsius.

4. Ciupercile Pleurotus pot fi cultivate si cu ajutorul fondurilor europene sau prin acordarea de subventii importante.

Cititi si "Top 14 idei de afaceri profitabile, la cheie, pentru 2012"

5. Pentru afacerile de cultivare a ciupercilor Pleurotus sunt necesare materii prime si echipament ieftine si usor de procurat.

6. Pentru ciupercile Pleurotus, piata de desfacere este activa pe tot parcursul anului. Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje, avantaje de care nu se bucura multe alte culturi.

7. Exista o preferinta pregnanta pentru legume ce pot inlocui cu succes consumul de carne. Numarul celor care adopta un stil de consum vegetarian si chiar vegan a crescut simtitor si odata cu acesta si cererea pentru soiuri de ciuperci bogate in nutrienti vitali.

>>>Ghidul complet alcatuit de un profesionist din domeniul cultivarii ciupercilor Pleurotus!


Tags: cultivarea ciupercilor pleurotuspleurotusciuperci pleurotusghid pleurotus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum incepi o afacere cu ciuperci Pleurotus

de Alina Constantinescu
14 Sep 2020
Iata o afacere interesanta si foarte profitabila care pot fi demarata cu doar 500 de euro: cultivarea ciupercilor Pleurotus! Cei care se gandesc sa...

Castiga 31.700 euro/an din cultivarea ciupercilor Pleurotus!

de Victor Oancea
10 Sep 2013
Poti castiga profit uimitor si din piatra seaca. In mod clar, nimeni nu s-ar astepta la asa ceva. Iata ca multi au dat deja lovitura. Unii au...

Idei de afaceri in 2012 - Cultivarea ciupercilor Pleurotus!

de Ilinca Dobrescu
15 Mai 2012
Datorita valorii nutritive ridicate, cat si avantajelor economice pe care le prezinta cultura ciupercilor Pleurotus (cunoscute si sub numele de...

Idei de afaceri - Cultivarea ciupercilor Pleurotus

de Ideideafaceri.ro
11 Iul 2011
Cultivarea ciupercilor Pleurotus este o activitate recenta. Ea numara numai cateva zeci de ani, fata de sutele sau miile de ani ale altor culturi de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]