Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transforma confectionatul de bijuterii in afacere

de Alexandra Popescu 24 Apr. 2014 3788
5 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bijuteriile sunt cele mai frumoase pentru o femeie. Acestea pun in evidenta o tinuta, un machiaj, o personalitate. Bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Dar nu numai femeile sunt indragostite de frumoasele accesorii. Si barbatii le poarta, ba chiar se ataseaza de acestea.

Avand in vedere cat de iubite sunt bijuteriile, te-ai putea orienta catre o afacere speciala. Sa le confectionezi tu. Desigur, trebuie sa fii specializat in asta si sa stii exact cum se lucreaza cu ele. Daca esti migalos, ai imaginatie si foarte multa rabdare, esti persoana potrivita pentru aceasta afacere.
 
Daca ne gandim la bijuterii, nu trebuie neaparat sa ne gandim la cele din aur sau argint. Bijuteriile sunt confectionate din numeroase materiale precum metalul, plasticul, penele, sticla etc. Poti incepe prin mestesugirea unor cercei din tot felul de lantisoare, prin bratari lucrate manual sau prin pandantive cu diferite forme, zodii, animale sau altele care sa atraga clientul sa le cumpere. Daca dispui de ceva bani, poti confectiona si bijuterii din metale pretioase cu pietre pretioase.
Inceperea unei astfel de faceri poate fi costisitoare, deoarece ai nevoie de toate uneltele necesare, de materiale, pietricele sau metale pretioase si intrumente de gravat. Oricum, maximum 5.000 de euro sunt de ajuns pentru inceput. Atelierul poti sa ti-l faci chiar la tine acasa, intr-o camera speciala, iar, pentru inceput, bijuteriile le poti vinde pe internet, cu ajutorul unui site sau intr-un loc special amenajat, o taraba intr-o zona centrala, intens circulata sau intr-un hipermarket, pe galeria acestuia. 
 
Ca sa confectionezi astfel de accesorii vei avea nevoie de un atestat, indiferent ca sunt cursuri sau o facultate de profil. Cel mai bine ar fi ca, la inceput, sa fi lucrat intr-un atelier de bijuterii pentru a te perfectiona si a invata de la cei mai buni. Talentul il poti dobandi din copilarie, daca ti-a placut sa migalesti tot felul de bratari pentru propriul uz. 
 
Pe parcurs, daca afacerea merge bine, iar bijuteriile tale se cumpara, iti poti deschide un magazin, iar ulterior sa te extinzi. Un astfel de exemplu este Bijuteria Teilor, care, la inceput, era un mic magazin pe o strada a Pitestiului, numita Teilor, iar pe parcurs a fost extins in tot orasul, dar si in alte orase ale tarii. Pe langa magazine, au mai deschis si un amanet, ceea ce le aduce profit in plus.
 
Tarifele pentru bijuteriile tale le stabilesti in functie de materialul folosit, in general. Daca este aur, pretul este mai mare, daca este lemn, pretul va fi de cativa lei. 
Totusi nu te arunca din prima la mai mult. Incearca sa vinzi bijuterii facute din tot felul de materiale, care sunt cautate pentru ca sunt ieftine, iar mai apoi sa te extinzi cu metale pretioase. Cati sunt cei care cumpara cercei metalici, din lemn sau plastic? Este un inceput mic care va duce catre un viitor maret. 
 


Tags: afaceribijuteriiafaceri bijuteriiidei de afacerioportunitati afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]