Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri si sfaturi la infiintarea unei culturi de trandafiri!

de Matei Antonescu 17 Dec. 2013 3717
3.75 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

"Varietatea de trandafir cea mai potrivita si cautata pentru obtinerea dulcetii de trandafiri este trandafirul Rosa Damascena. Succesul acestuia se datoreaza parfumului intens si a infloririi abundente. Rosa Damascena se mai regaseste sub denumirea de Trandafirul de Damasc, Trandafirul de Kazanlak sau Rosa Damascena Trigintipetala (cu treizeci de petale)", declara Viaceslav Buhna, directorul general al FamousRoses.eu, pentru Agrointel.

Viaceslav Buhna este directorul general al companiei ce comercializeaza online butasi de trandafiri. Acesta mai noteaza ca de la un trandafir se pot obtine chiar si 2 kilograme de dulceata si ca un borcan de dulceata de 200 de grame se vinde la pretul estimativ de 3-5 euro.

Evident, pretul creste direct proportional cu nivelul de calitate al produsului si cu renumele producatorului. Trandafirii cultivati in zone nepoluate si prin metode ecologice vor avea mereu un avantaj notabil in fata celor de calitate mai slaba.

In prezent, cererea de trandafiri de dulceata este mare si creste de la un an la altul. Nu doar dulceata este produsul dorit de romani si de straini. O cultura de trandafiri ofera materie prima pentru realizarea de sirop de trandafiri, de otet de trandafiri, ulei de trandafiri si nu numai.

Toate acestea sunt produse care se comercializeaza la preturi extrem de atragatoare pentru producatori si mai ales pentru cei care mizeaza pe tehnici de cultivare in sistem ecologic.

Cat despre principalele tari in care trandafirii Rosa Damascena sunt cultivati, discutam despre Bulgaria, Turcia, Iran, Franta, Italia, Maroc, Rusia si India, conform Agrointel.

Conform declaratiilor lui Viaceslav Buhna pentru Agrointel, trandafirii Rosa Damascena pot fi cultivati aproape oriunde in Romania. Trandafirii nu ridica pretentii mari in privinta altitudinii, solului si temperaturilor, insa au nevoie de sol potrivit, de luma si de irigatii in perioadele foarte calduroase si fara ploaie.





Tags: trandafiricultura de trandafiritrandafiri in romaniatrandafiri de damasc

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]