Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vanzarea brazilor de Craciun, o afacere sezoniera profitabila

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 3301
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii au idei dintre cele mai ciudate, insa in acelasi timp unice, care pot aduce profit. Unele afaceri sunt axate pe domenii mai serioase, iar altele pot fi banale, spun unii, si sezoniere. Mai exact, exista doar o perioada a anului in care o poti desfasura, dupa care trebuie sa stagnezi.

Va prezentam o afacere care are succes clar, insa functioneaza doar maximum 2 luni de zile din pricina domeniului. Vorbim despre afacerea cu brazi de craciun. Cei naturali. Toti oamenii cauta brazi pentru a-i impodobi, mai ales daca au si copii. Este adevarat ca oamenii au inceput sa se axeze pe cei artificiali pentru ca tin mai multi ani si sunt mai convenabili ca pret si nu lasa mizerie. Insa, exista oameni care ar da oricat sa simta mirosul de brad in casa in preajma sarbatorilor de iarna. 
 
Poti incepe aceasta afacere prin a-ti planta singur bradutii. Dar, vei avea nevoie de un teren mare si de foarte mult timp la dispozitie. Aproximativ 5-6 ani pentru ca bradul sa creasca bine. Daca locuiesti la tara si iti doresti ca in loc de porumb sa iti initiezi o mica padure din brad, este o idee buna. Insa, poti avea o astfel de padure sau o poti cumpara, ceea ce nu este convenabil ca pret pentru un incepator. Dar mai exista o varianta. Sa achizitionezi brazii de la persoane care se ocupa de cresterea lor sau care au hectare de paduri, iar pretul de vanzare este mai mic.
 
Dupa ce gasesti furnizorul, ai nevoie de un loc unde sa vinzi. Poti lua un loc in piata unde vin cei mai multi oameni ca sa cumpere sau poti sa iti amenajezi locul acasa. Sau amandoua. Te poti duce tu in piata sa vinzi, iar acasa sa ramana unul din membrii familiei pentru a se ocupa. Iti va trebui un aparat care sa impacheteze bradul, pentru ca nu este prezentabil sa oferi pomul neimpachetat. Vei avea nevoie de un transport care sa te ajute sa ii aduci in piata. Poti apela la un prieten sau la o cunostinta sau iti poti achizitiona o astfel de masina. Sau poti atasa o remorca la masina, reducand din costuri.
 
Pretul unui brad este mare, in functie de inaltimea lui. Adapteaza-te zonei. Perioada in care oamenii cumpara pom de Craciun este de aproximativ doua luni, din noiembrie pana in ajunul Craciunului. Dupa Craciun exista foarte putini cei care vor mai cumpara. 
Am zis ca poti achizitiona brazii la inceput, insa poti sa ai si tu o plantatie proprie. In timpul in care ii cumperi pentru vanzare, mergi in paralel si cu plantatia. Cand brazii vor creste, vei putea porni singur, fara intermediari. Vei avea mai mult profit.
Costurile pentru o astfel de afacere se pot ridica, mai ales daca ii achizitionezi de la altii. 3.000 de euro este un cost estimativ, insa poate fi mai mic sau mai ridicat, in functie de tine. O masina care sa te ajute sa ii transporti poate costa si ea, iar aparatul de impachetat, de asemenea. Cert este ca profitul nu intarzie sa apara, odata ce ai inceput. 
Pe parcursul anului te poti gandi la alte strategii de vanzare care sa te ridice si sa iti dezvolte afacerea. Iti va trebui doar rabdare.
 


Tags: afaceri brazicraciunantreprenoriidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

Cum sunt clasificati antreprenorii. Unde te incadrezi?

de Idei de afaceri
04 Mar 2024
Antreprenorul este cel care transforma ideea in produs, in acest sens, ofera atat clienitilor cat si angajatilor experiente. Cu toate ca unele...

Idei de afaceri pentru vara cu bani putini

de Florin Amariei
10 Iun 2021
Daca vrei sa devii antreprenor si sa incerci sa fii propriul tau sef in aceasta vara, avem cateva idei de afaceri cu bani putini care ti s-ar putea...

Idei de afaceri online profitabile

de Florin Amariei
14 Ian 2021
A fi antreprenor nu e usor, insa exista mai multe idei de afaceri online care pot fi profitabile. Noi am ales cateva si ti le propunem! Poate 2021 e...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]