Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zumzi - social shoping si un eficient canal de marketing pentru antreprenori

de Zenobia Badescu 04 Mar. 2011 4782
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din ciclul: am intalnit si romani care fac bani. Primesc intr-o zi pe e-mail un mesaj de la o cunostinta care ma anunta in subject: "trebuie sa-ti iei neaparat voucherul Zumzi". Ce voucher? De ce neaparat? Cine-i Zumzi? Deschid mesajul şi citesc pe nerăsuflate detaliile despre oferta cu o reducere considerabilă (de 75%) la un salon de cosmetică. Oau! Adică un răsfăţ total cu numai 25% din valoarea serviciilor prestate? Cine poate rata aşa ceva? Eu nu!

Intru pe site-ul recomandat şi aflu că aproape în fiecare zi pot beneficia de o ofertă din cele mai variate domenii: de la bijuterii, jucării şi cafea până la abonamente de fitness, bilete de vacanţă sau film. Preţurile au reduceri considerabile, între 40% şi 90%. Îmi place ideea, am votat-o şi pe facebook. Singura condiţie pentru a putea beneficia de reducere este să se cumuleze un număr minim de comenzi, solicitate de ofertant.



Să vă spun despre ce este vorba. Este o afacere win-win, adică din care câştigă şi vânzătorul şi cumpărătorul. Puteţi câştiga chiar dumneavoastră fie în calitate de vânzător (dacă aveţi o afacere) fie de cumpărător. Locul de întâlnire a celor doi este “stupul” Zumzi.

Aici, utilizatorii sunt încurajaţi să transmită vestea reducerii, aşa cum a făcut prietena mea, pentru a putea beneficia de aceea ofertă un număr cât mai mare de persoane. În acest mod şi furnizorii sunt motivaţi să ofere reduceri considerabile, ceea ce atrage automat mai mulţi cumpărători.

Astfel, toată lumea are de câştigat. Pe de o parte au de câştigat utilizatorii iar pe de altă parte furnizorii de produse sau servicii care beneficiază de expunere şi de un număr mare de clienţi noi. Pe homepage (www.zumzi.ro) apare oferta curentă cu date concrete privind suma economisită, câte comenzi s-au făcut şi cât timp mai este până la expirarea ei.

Este un business inspirat din State unde are foarte mare succes. A fost pus în practică de Costi Teleman, împreună cu o echipă entuziată de tineri, în februarie 2010. Deşi platforma oferă posibilitatea mai multor oraşe din ţară să beneficieze de oferte ale producătorilor locali, deocamdată doar Bucureştiul este mai activ. Desigur, utilizatorii se pot înscrie urmând să primească ofertele atunci când acestea vor fi lansate. Se lucrează intens.

În plus, platforma permite promovarea la nivelul reţelelor sociale precum şi comandarea ofertelor direct (în cazul Facebook), dispunând de o bază de date ce creşte din minut în minut.



Tags: zumzivouchercosmeticafacebook

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri de peste hotare - Muzik, castile audio care dau share pe Facebook!

de Ilinca Dobrescu
24 Sep 2013
Dam like-uri si share-uri ca si cum am imparti colaci fierbinti, stim! Unele persoane sunt deranjate de utilizatorii Facebook care continua sa dea...

Voucher CADOU in valoare de 50 de lei! Demareaza o afacere acum!

de Adela Simonescu
21 Oct 2012
Pentru cei ce doresc sa isi demareze o afacere in 2013 sau chiar in 2012, avem un Voucher cadou in valoare de 50 de lei. Colectia Top 5 Idei de...

Idei de afaceri profitabile: Cursuri de cosmetica!

de Ilinca Dobrescu
03 Oct 2012
Exista numeroase idei de afaceri profitabile, idei care vor returna profituri cat de rapid se poate. Acestea sunt cele pe care cautam sa le...

Idei de afaceri de succes - Salon de cosmetica. Frumusetea, o sursa inepuizabila de profit

de Zenobia Badescu
18 Iun 2012
Astazi, cosmetica nu mai este privita ca o extravaganta, ci ca o preocupare a femeilor de toate varstele si, de ce nu, a barbatilor si chiar ca o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]