Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 recomandari formidabile ca sa aveti succes cu un magazin

de Marinache Horia Cristian 23 Iun. 2015 3571
4.2 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un magazin se poate transforma in scurt timp intr-o importanta sursa de profit, daca veti reusi sa dezvoltati si aplicati sugestiile pe care vi le oferim in acest articol, un concept viabil si, in cele din urma, o afacere solida.

Iata cele 10 recomandari ca sa aveti succes cu un magazin!

1. Vanati contracte pe termen lung

2. Alegeti cu grija furnizorii

Cel mai important lucru intr-o afacere cu un magazin il reprezinta, fara indoiala, furnizorii. De contractele pe care le veti incheia cu acestia depinde succesul magazinului dvs. Straduiti-va sa incheiati contracte care ofera stabilitate afacerii, conditii avantajoase si protejeaza incasarile.

3.  Este recomandabil, totodata, sa punctati o serie de detalii pe care sa le stabiliti clar si in avantajul dvs. in contractele cu furnizorii:
- costurile livrarii si frecventa acestora;
- dreptul de returnare a marfii;
-  publicitatea;
- comisionul de vanzare plus o cota din chiria pentru suprafata comerciala folosita;
- reduceri mai mari de pret in functie de sezon;
- durata contractului, etc.
 
4. Atragerea si fidelizarea clientilor
Clientul este cel mai bun prieten al omului de afaceri. Clientele o puteti castiga relativ simplu si destul de sigur. In primul rand, mizati pe preturi. Nivelul lor foarte scazut e cel care va atrage clientii.

Pentru a va face cunoscut, insa, trebuie sa apelati la mijloacele publicitare clasice: fluturasi, anunturi in ziare sau spoturi publicitare la radio. Fluturasii trebuie raspanditi cat mai departe, chiar pe o raza de zeci de kilometri in imprejurimi. Alegeti un slogan atractiv pentru clientii dvs.: “Preturi fara concurenta” sau ceva asemanator.

5. Nu uitati faptul ca nu va costa prea mult sa deveniti prietenul propriilor dvs. clienti, oferiti-le, asadar, mici cadouri, de exemplu baloane pentru copiii care ii insotesc la cumparaturi sau diverse maruntisuri si suveniruri toate imprimate cu logo-ul dvs. Puteti, de asemenea, sa amenajati pentru copii un loc de joaca intr-un colt al magazinului.

6. Risipa de imaginatie, bun gust si publicitate
Amenajarea incintei comerciale trebuie facuta fara pretentia de a obtine ceva prea sofisticat. Puteti opta, in privinta formulei de prezentare, pentru standuri sau rafturi, dupa gust. Dotati magazinul cu carucioare si lasati spatii de trecere largi, atat cat va permit dimensiunile incintei, pentru a evita aglomeratia si disconfortul clientilor.
 
7. Aranjati marfurile pe sortimente

 Nu uitati ca decorul provoaca pofta de a cumpara, iar magazinul dvs. traieste din dorinta pentru cumparaturi a clientilor care va vor vizita magazinul. Asadar, faceti risipa de imaginatie, bun gust si straduiti-va sa alcatuiti o oferta atragatoare.
 
8. Langa casele de marcat puteti oferi spre vanzare tot soiul de accesorii si fleacuri la moda, care aduc, de obicei, venituri ce nu trebuie subapreciate. Cereti producatorilor postere, pliante sau fluturasi pe care sa-i afisati in locurile in care veti desface marfurile lor.

9. Lucratorii comerciali - vanzatorii - trebuie sa cunoasca fara cusur oferta magazinului pentru ca astfel sa poata consilia in mod eficient clientii cu privire la un produs sau altul.

10. Amabilitatea neconditionata si o aparitie ingrijita sunt trasaturile esentiale ale oricaruia dintre angajatii dvs. Motivati-i cu prime si informati-va asupra nervilor si aspiratiilor lor, asupra a ce anume ii stimuleaza si ce poate reprezenta o recompensa adecvata pentru ei.

 Amenajarea magazinului dvs. va trebui sa se conformeze, in general, urmatoarelor criterii: transparenta, prezentare unitara a grupelor de marfuri, folosirea a diverse mijloace de atragere a clientilor, mobilier adecvat etc.

Mult succes!




Tags: magazinafacereafacericlientivanzaricomert

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]