Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 tehnici originale de marketing pentru afaceri mici si profitabile

de Maria Nicutar 18 Aug. 2011 3782
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marketing-ul trebuie sa fie vazut pentru afaceri precum coloana vertebrala pentru un corp uman. Marketing-ul da directia, marketing-ul tine restul elementelor unei afaceri intr-o congruenta profitabila, marketing-ul reprezinta totalitatea uneltelor prin care punem in miscare o afacere de succes. Majoritatea antreprenorilor detinatori de afaceri mici considera ca nu au nevoie de marketing si ca doar afacerile complexe, mari au nevoie de asemenea strategii complicate si costisitoare.

Ambele puncte de vedere sunt eronate. Afacerile mici au nevoie de marketing in aceeasi masura ca si afacerile mari. In al doilea rand, afacerile nu trebuie sa dispuna intotdeauna de un complex departament de marketing care sa adune laolalta numerosi marketeri.
De asemenea, marketing-ul dispune de tehnici si metode care nu impun costuri mari intotdeauna. Exista si modalitati prin care puteti sa implementati strategii de marketing si sa nu trebuiasca sa va imprumutati de la banci pentru a va finanta proiectele.

Iata cateva tehnici de marketing pe care le puteti implementa pentru a va aduce succes in afaceri in mod strategic:

1.    Oferiti variante mai ieftine ale produselor pe care le detineti, servicii cu seturi de caracteristici mai restranse. Multi clienti ar dori sa achizitioneze produse si servicii apartinand unor companii, insa nu dispun de capital sau nu detin disponibilitatea de a risca sume mari de bani pentru a verifica nivelul calitatii pe care il promovati prin produsele si serviciile dvs. Oferiti versiuni mai restranse si promovati-le catre acest set specific de consumatori precauti, care nu doresc sa isi asume riscuri, care nu dispun de sume mari de bani pentru a-si rezolva problemele si satisface nevoile.

2.    Oferiti beneficii, gratuitati, reduceri, cadouri samd, pentru clientii dvs care va recomanda altor persoane, precum rude, prieteni, cunostinte samd. Cea mai buna publicitate de care veti beneficia vreodata va veni din randul clientilor dvs multumiti. Oferiti-le motivatia necesara si va puteti astepta la succes sporit in afaceri.

3.    Folositi metode de advertising mai neconventionale si metode care nu sunt folosite de competitorii dvs. Puteti recurge la suportul graficienilor talentati si non-conformisti, web designerilor care adopta stiluri mai agresive in advertising samd. Tot ceea ce iese in evidenta atrage atentia si cei care au acces la reclamele dvs devin potentiali clienti.

Mai mult, puteti sa mizati pe nevoia clientilor de a experimenta servicii si produse noi, pe nevoia de diferentiere intre afaceri, pe nevoie de dinamica odata cu cea a clientilor dvs. Toti acestia sunt factori care vor motiva nevoia de strategii neconventionale de advertising.




Tags: marketingafaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sciale au creat...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]