Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi esentiale pentru negociatorii de succes!

de Maria Nicutar 08 Apr. 2013 2540
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Negocierile fac parte din viata noastra profesionala si daca stam putin sa meditam, fac parte la fel de mult si din viata personala. Ajungem sa negociem cat timp vom petrece impreuna cu partenerul de viata, cand ne putem vedea, pe teritoriul cui si cum vom contribui pentru ca relatia sa mearga struna.

Mai mult decat oriunde, negocierile sunt esentiale in viata profesionala si sunt procese decisive pentru bunul mers al afacerilor noastre, al carierelor noastre.

Iata si 4 sfaturi oferite de Geoffrey James, pentru publicatia INC, sfaturi destinate celor care doresc sa stapaneasca arta negocierilor cu sanse mari de succes:

1. Stati de aceeasi parte a mesei de discutii.
La modul propriu, stati de aceeasi parte a mesei. Simplul gest de a va aseza in pozitii opuse va da tonul pentru o relatie tensionata, pentru o relatie din care cineva trebuie sa iasa castigator si cineva invins.

2. Depersonalizati pozitiile in care va puneti. Pozitia pe care o adoptati nu trebuie sa devina una si aceeasi cu propria voastra identitate. Faptul ca doriti un pret mai mic nu trebuie sa devina finalul negocierilor, cu rezultatele de rigoare.

Conform lui Geoffrey James, in loc sa incepem negocierile cu "Doresc ca ...", am putea incepe cu "Daca am putea face ca lucrurile sa se petreaca astfel ..., intelegerea ar fi perfecta pentru mine. Cum ar fi pentru tine?"

3. Intrduceti standarde obiective. Este esential sa aduceti in discutie standarde obiective, colectate din media, bazate pe analize si cercetari clare, pe cifre si statistici care sa va intareasca cerintele si necesitatile pe care le veti stata in cadrul sesiunilor de negociere.

4. Pregatiti mereu si un plan alternativ. Sesiunile de negocieri nu se termina intotdeauna asa cum ne-am propus si dorit noi. Nu vom primi intotdeauna preturile cerute si nu vom avea intotdeauna conditiile dorite gata sa fie indeplinite. Asa ca este esential sa luati in considerare si un esec temporar al negocierilor si sa pregatiti un plan alternativ. Poate ca pentru aceasta intelegere, interlocutorul este total nepotrivit, insa este posibil sa puteti incheia alte intelegeri, acum sau pe viitor.

Mult succes in negocieri!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: negocierinegocieri de successucces in negocierinegoceri plan

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]