Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 abilitati esentiale pentru a deveni expert in vanzari!

de Maria Nicutar 07 Iun. 2013 4632
4.25 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii expert in vanzari inseamna o mie si una de lucruri in acelasi timp! Mai presus de orice, inseamna sa poti identifica in mod rapid oamenii care au cea mai mare nevoie de produsele si serviciile pe care tu le ai de oferit! Si asta pentru ca a vinde cu eficienta maxima nu inseamna sa indesi in sacosa oricui produsele tale!

Sa vinzi cu adevarat inseamna sa potrivesti produsele si serviciile cu acei consumatori sau clienti perfect potriviti. Atentie, intre consumat si client exista diferenta. Clientul nu este neaparat si consumatorul!

Haideti sa vedem si care sunt cele 5 abilitati esentiale pentru a deveni expert in vanzari:

1. Rabdare.
Excelenta in vanzari se dobandeste in timp, dupa foarte mult timp! Zilnic observam agenti de vanzari care abandoneaza domeniul pentru ca nu reusesc sa dea lovitura asa cum reusesc agentii cu mai multa experienta. Desi folosesc strategii interesante si isi cunosc bine produsele si serviciile, nu toti reusesc prea devreme. Unii agenti reusesc sa ajunga la excelenta abia in mai multi ani de zile si asta pentru ca domeniul este unul extrem de complex!

2. Forta de munca! Multi cred ca nu este deloc dificil sa vinzi. La urma urmei, cea mai mare parte din timp vei vorbi, incercand sa iti faci potentialul client sa devina client activ, nu-i asa? In fapt, ca sa ai un client activ pe zi, ar trebui sa ai minim 4 intalniri, in medie! Desigur, discutam despre o medie, despre un calcul estimativ. Esential de notat este ca nu toti devin clienti si ca este nevoie de efort urias chiar si pentru o singura vanzare.

Si, desigur, de cele mai multe ori, obiectivele pe care ni le impunem pentru o luna de munca terminata cu bine sunt tangibile in masura in care avem o agenda cat mai plina de intalniri cu potentiali clienti!

3. Bune abilitati de comunicare si socializare. Excelenta in vanzari se atinge in momentul in care nu ai nicio dificultate la capitolul comunicare! Vorbesti cu usurinta si fara sa eziti cand trebuie sa iti expui opiniile, cand iti expui argumentele? Esti pregatit sa accepti un refuz sau chiar sa il intorci in avantajul tau si apoi spre un contract semnat?

4. Corectitudine si sinceritate! Dupa cum spuneam si la inceput, sa vinzi nu inseamna sa depui orice efort pentru a "scapa" de produsele tale! Sa vinzi inseamna sa potrivesti produsul cu omul pentru care acesta capata cea mai mare utilitate, pentru care acesta ofera cele mai puternice beneficii.

5. Bune abilitati de a asculta inainte de a vorbi. Unul dintre cele mai mari defecte ale agentilor de vanzari este cel referitor la faptul ca vorbesc prea mult! Si daca vreti sa vorbiti putin si fara sa plictisiti sau sa enervati, noi va recomandam sa va ascultati interlocutorii cu atentie! Acestia sunt singurii care va pot spune ce motive au sa nu cumpere, ce obiectii detin, ce motive i-ar face sa cumpere, ce nevoi, cerinte si dorinte ii caracterizeaza, daca sunt sau nu oamenii potriviti sau piste false!

Mult succes si vanzari de top!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: vanzarisucces vanzariafaceriafacereexcelenta in vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]