Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 modalitati de a da start planificarii in afaceri

de Robert Bratu 31 Aug. 2010 3825
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ca manager, esti constient de faptul ca o buna planificare inseamna un mai bun management. Insa nu iti este intotdeauna usor sau comod sa planifici; mereu exista ceva mai urgent de facut si mai mereu esti intrerupt de probleme neprevazute.

Iata 5 modalitati prin care poti incepe sa planifici usor incepand chiar de azi.

1. Fa o analiza SWOT
SWOT (strengths, weaknesses, opportunities, threats) insemana punctele forte, punctele slabe, oportunitatile si amenintarile companiei tale.

Analiza SWOT este o modalitate dinamica si interesanta de a iesi din rutina planificarii. Este foarte utila atunci cand este realizata in echipa, asa ca nu te sfii sa iti pui intreaga echipa la treaba chiar in timpul unei sedinte.

Atentie insa! Nu trebuie sa iti petreci intreaga zi facand o analiza SWOT; o ora-doua sunt suficiente. Nu critica parerile celorlalti, doar tine cont de ele.

La final vei vedea cum incepi sa planifici...

2. Compara planurile mai vechi cu situatia actuala
Gandeste-te la ce s-a intamplat asa cum ai planificat si la ce nu. Afla de ce. Curand vei incepe sa te gandesti la strategii de marketing, la cote de piata, mesaje de vanzare, clienti, canale de vanzare.

Iata cum incepi sa planifici...

3. Vorbeste cu 10 oameni bine alesi
Este infricosator cat de multi oameni de afaceri isi desfasoara activitatea fara sa discute macar cu un singur client al lor. Majoritatea sunt socati atunci cand o fac, din cauza a ceea ce pot afla.

Asa ca: alege 10 clienti si discuta cu ei despre orice. Nu le lasa impresia ca vrei sa ii interoghezi. Cauta un subiect interesant si vei vedea ca, in scurt timp, ei vor deveni sinceri si iti vor dezvalui parerile lor despre produsele tale.

Iar tu vei incepe sa planifici...

4. Imagineaza-ti clientul tau ideal
Imagineaza-ti-l, nu il cauta! Da-i un nume, o ocupatie, o familie, masina, muzica preferata si tot tacamul. Alege-i destinatia de vacanta, hobby-urile si emisiunile pe care le urmareste.

Acum imagineaza-ti ca aceasta persoana iti intalneste produsele. Ce parere va avea despre acestea? Dar despre firma ta? Ce le va spune apropiatilor despre ele? Cum te va descrie? Cum te va diferentia?

Gandeste-te la asta... si iata cum planifici!

5. Vizualizeaza un viitor mai bun
Unde crezi ca va fi afacerea ta peste trei ani daca lucrurile merg bine? Cum va arata magazinul, biroul, fabrica ta? Ce vei vinde? Cui vei vinde? Cat de diferita va fi situatia daca lucrurile vor merge asa cum vrei?

Multi numesc asta visare, insa in afaceri inseamna planificare. Viseaza, stabileste pasii de urmat, urmareste si controleaza.

Asta inseamna sa planifici!



Tags: planificareplan afacerimodalitati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Succesul in business: 5 modalitati pentru a-ti promova inteligent afacerea locala

de Idei de afaceri
19 Iun 2020
Promovarea unui business este o provocare constanta pentru intreprinzatori, cu atat mai mult daca au o afacere locala. Pentru a supravietui,...

6 modalitati simple prin care poti sa invingi competitia

de Florin Amariei
13 Mar 2020
Afacerile pot fi deseori destul de brutale pentru ca... Asa-i in domeniul acesta plin de schimbari si provocari in fiecare zi. De aceea, iti propunem...

3 reguli necesare pentru planificarea vanzarilor

de Teo Manole
18 Dec 2017
Planificarea vanzarilor se face pentru a obtine o estimare corecta a vanzarilor viitoare. Iata 3 reguli necesare pentru planificarea corecta...

O planificare de marketing menita sa-ti aduca garantat profit

de Anca Georgescu
05 Nov 2014
Acesta este un capitol deosebit de important din planul de afaceri, deoarece analizeaza clientii firmei, factorii care influenteaza dezvoltarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]