Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 greseli majore in social media!

de Matei Antonescu 15 Apr. 2013 2403
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Infuzionarea de resurse serioase este posibila atunci cand avem un plan concret de actiune. Nu investim in mod necontrolat si in niciun caz pe baza intuitiei. Investim in momentul in care avem analize si grafice pe baza carora sa putem lua deciziile cele mai inspirate.

Asa se intampla si in social media. Unele companii se lauda cu rezultate exceptionale, lucru care determina conducerea sa investeasca si mai mult. Si altele vor ramane fara rezultate din social media si aici exista cateva motive intemeiate, in principiu greseli majore care se comit in mod obisnuit.

Iata cateva dintre cele mai grave greseli comise de antreprenori si specialisti atunci cand vine vorba despre social media ca instrument de marketing, conform lui Kevin Daum, pentru INC:


1. Pozele tale trimit un mesaj gresit!
Pozele vorbesc de la sine si o fac mai bine decat o mie de cuvinte. Asa ca este esential sa intelegem cat de importante sunt si de ce este cazul sa investim in calitate si simboluri adecvate pentru brandul pe care incercam sa il consolidam.

2. Comunica in mod corect. Nu miza pe sarcasm, glumite discrete si ironii si nu numai, atunci cand comunici cu o masa de oameni pe care nu ii poti include intr-o categorie clara, usor de definit.

3. Postarile tale sunt plictisitoare! Atunci cand comunici, asigura-te ca ai ce sa comunici si ca mesajele tale sunt de interes pentru cei care iti alcatuiesc audienta-tinta!

4. Vinzi prea des! Nimanui nu ii plac persoanele sau brandurile care vand in continuu. Asigura-te ca in postarile tale exista o densitate potrivita de continut pur informativ si de vanzare concreta.

5. Nu interactionezi rapid! Daca ai de gand sa scoti profit din social media, este esential sa oferi un raspuns rapid, intr-un interval de timp rezonabil.

6. Pari prea lenes. Daca nu faci altceva decat sa stai pe retea si sa postezi la fiecare cinci minute, totul se poate intoarce impotriva ta pentru ca poti da impresia ca altceva nu ai de facut. Asa ca daca jobul tau nu este de social media manager, asigura-te ca depui eforturi si in afara retelei sociale.

7. Mesajele tale sunt nepotrivite. Nu este nicio rusine sa admitem ca nu toti suntem asi in ceea ce priveste calitatea comunicarii. Asigura-te ca poti sa comunici intr-o maniera relaxata, simplu de inteles de catre utilizatorii tai, fara sa intreci nicio limita.


Mult succes in social media!


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: greseli social mediasocial mediagreseli in social mediastrategii social media

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Autenticitatea, calitatea cea mai importanta a vocii brandului in social media

de Alexandra Popescu
20 Iun 2014
Gandirea leadershipului in social media vine atunci cand vocea si intrarea sunt de ajutor, reale, verificabile si semnificative, care are toate...

Top 10 legi de aur in social media marketing

de Adela Simonescu
26 Mar 2014
Nu este usor sa ajungi la clientii tai in prezent. Un avantaj, insa pentru toata lumea, nu doar pentru tine si afacerea ta, este cel reprezentat de...

Top 4 motive pentru care iti pierzi fanii din social media!

de Matei Antonescu
10 Mar 2014
Social Media reprezinta o multitudine de canale online prin intermediul carora ajungem la clientii si potentialii nostri clienti. Evident, unele...

Studiu: 57% dintre consumatori nu sunt interesati sa interactioneze cu brandurile in social media

de Matei Antonescu
06 Sep 2013
Conform TNS Digital LIfe, un studiu global referitor la comportamentul online al consumatorului, 57 de procente dintre consumatori nu sunt interesati...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]