Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi pentru a concepe cele mai relevante sondaje pentru afaceri

de Marinache Horia Cristian 22 Iul. 2015 5082
4.5 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La baza sondajelor pot sta multe ratiuni. Prin formularea intrebarilor si structurarea raspunsurilor, sondajele pot fi folosite in numeroase feluri si pentru o multitudine de scopuri.

Porniti de la scopul sondajului? Urmatoarele 7 sfaturi va vor ajuta sa asigurati relevanta propriilor dumneavoastra sondaje pe care sa le folositi cu succes in afacere.

1. Formulati un titlu semnificativ

Titlul sondajului reprezinta o oportunitate extraordinara pentru a rezuma obiectivul sondajului si pentru a atrage atentia respondentilor invitati. Respondentii urmeaza sa investeasca timp pentru completarea sondajului, motiv pentru care este necesar sa ii faceti sa simta ca "merita deranjul".

2. Nu lungiti sondajul mai mult decat e cazul

Orice intrebare pusa trebuie pusa dintr-un anumit motiv. Concentrati-va mai degraba asupra intrebarilor referitoare la ceea ce "trebuie sa stiu" decat la cele legate de ceea ce "ar fi placut sa stiu".

3. Folositi un limbaj simplu, uzual

Evitati jargonul si acronimele. Mentineti consistenta textului de-a lungul intregului sondaj si nu puneti intrebari la care sa se poata raspunde ambiguu.

Acordati cat mai multa atentie formularii intrebarii. Daca aceasta nu este clara, atunci este foarte probabil ca respondentii sa o interpreteze diferit de sensul pe care i l-ati dat dumneavoastra.

Intr-un asemenea caz, orice analiza a raspunsurilor primite devine, in cel mai bun caz, lipsita de sens si, in cel mai rau, inselatoare.

4. Asigurati-va ca formatul raspunsului ii permite participantului sa raspunda cu adevarat la intrebare

Permiteti participantului sa ofere raspunsuri conforme cu ceea ce simt in realitate. Altminteri, se va simti mult mai putin atras sa completeze chestionarul. O intrebare cu cat mai multe variante de raspuns ii va permite sa apeleze la profunzimile fiintei sale. Iar aceasta este exact intentia dumneavoastra: sa cunoasteti cu adevarat ceea ce simt/gandesc/nutresc participantii la sondaj.

5. Respondentul trebuie sa stie cat va dura sondajul!

Renuntarea la a mai raspunde la intrebari are de cele mai multe ori drept cauza momentul neprielnic ales pentru completare. Cand nu ai prea mult timp la dispozitie, intrebarile par a nu se mai termina!

Tocmai de aceea, pentru ca respondentul sa poata alege momentul cel mai potrivit al zilei in scopul completarii sondajului, este intotdeauna bine sa il informati cu privire la durata medie a sondajului.

6. Informati respondentii cu privire la data limita pana la care pot participa

Impulsionati-i sa completeze cat mai repede chestionarul, aducandu-le la cunostinta, in acelasi timp, care este data limita pentru trimiterea raspunsurilor (astfel, vor putea sa isi "programeze" sondajul).

7. Nu uitati cuvintele magice: "Va multumim!"

Nu uitati ca, pentru a raspunde la intrebari, respondentii trebuie sa investeasca timp, motiv pentru care este firesc si politicos sa li se multumeasca.



Tags: sondajsondaje de opinieafaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]