Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de succes: 3 greseli de networking pe care trebuie sa le eviti!

de Victor Oancea 27 Feb. 2014 2993
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile merg mai bine atunci cand noi, fondatorii lor, avem incredere deplina in ele. Nu stim sa va explicam care este ratiunea, insa functioneaza intotdeauna. Cand ai incredere intr-un proiect, intr-o afacere, intr-un departament, cand ai totala incredere, lucrurile incep sa mearga.

Si cum sa iti demonstrezi increderea fata de afacerea ta daca nu cu ocazia unei sesiuni de networking! Conditia esentiala este sa faci lucrurile cu cap, in mod inteligent, cu o strategie clara.

Iata care sunt greselile de networking pe care sa le eviti cu toate eforturile:

1. Alege grupurile potrivite.
Nu rar se intampla sa descoperim ca irosim resurse serioase batand la poarta gresita. Asta se intampla cand, din dorinta de a ne promova afacerea cat mai intensiv, ajungem sa participam la sesiuni de networking care nu vor returna rezultate concrete.

Mai presus de orice, stabileste ca sedintele de networking la care doresti sa participi vor aduce laolalta profesionisti de care ai nevoie, care ar putea avea nevoie de serviciile tale, care te pot ajuta sa identifici baze de clienti potentiali.

2. Nu te grabi sa ceri sprijin. Nu uita regula de aur in networking: Rabdarea este de aur!

Inainte sa ceri ajutor, promovare, spatiu de reclame si orice alta forma de sprijin pentru afacerea ta, asigura-te ca prezinti oportunitatile de sprijin pentru interlocutorii tai.


3. Nu asculti destul. Vorbesti prea mult despre tine si afacerea ta. Stim... Nimic nu este mai important decat afacerea ta si imaginea ta, insa trebuie sa privesti lucrurile si din perspectiva interlocutorilor tai. Acelasi lucru si-l doresc si ei, vizibilitate maxima pentru afacerile lor.

Esential este sa poti sa mentii un echilibru ideal intre informatiile pe care le impartasesti si informatiile care ti se ofera. Nu incerca sa inclini balanta in favoarea ta. Cel mai des, vei descoperi ca o simpla carte de vizita lasata pe masa de la cafenea face mai mult decat un discurs pompos care i-a rapit interlocutorului tau o ora din timpul lui pretios!


sursa foto: www.freegreatpicture.com


Tags: networkinggreseli de networkingafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Trucuri de networking pentru antreprenorii tineri

de Octavian Dinu
26 Oct 2015
In cele sase luni de cand sunt fondatorul companiei non-profit MADE Microfinance, un program ce ofera servicii financiare persoanelor care nu se...

Jack Trout despre strategie in afaceri de succes!

de Ilinca Dobrescu
25 Iun 2014
In materie de strategie, cucerirea pietelor si ocuparea unui loc in mintea consumatorilor, Jack Trout este, probabil, cel mai bun in domeniu. Va...

Afaceri de succes: Crema Gerovital a fost declarata superbrand

de Ilinca Dobrescu
17 Feb 2014
Primul produs antiimbatranire din lume, crema Gerovital, a primit titlul de Superbrand 2013, in categoria "Ingrijire personala", cu ocazia evaluarii...

Afaceri de succes: Cum isi incep expertii ziua de lucru?

de Victor Oancea
06 Ian 2014
Unii se trezesc pe ritm de samba si altii fug direct catre piscina pentru cateva ture care sa le puna sangele in miscare. Fiecare detine propria...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]