Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai angajati care nu isi ating obiectivele? Iata 5 motive plauzibile!

de Matei Antonescu 30 Iul. 2013 3202
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu toti angajatii nostri reusesc sa isi atinga obiectivele si la mijloc pot exista numeroase motive si probleme. Esential este sa intelegem motivele pentru a veni cu solutii potrivite. Asa ca analizam situatia si stabilim foarte clar care este sursa problemei.

Cateva exemple de motive pentru care angajatii nostri nu ofera rezultate exceptionale:

- au fost recrutati pe pozitii nepotrivite si se cere modificarea pozitiei pe care o ocupa;

Solutia: Stabiliti daca exista un departament in cadrul caruia se pot incadra in mod perfect si faceti aceasta miscare strategica. In mod real, aceasta strategie pune in avantaj clar si angajatul si intreaga afacere!

- considera ca salariile lor sunt mult prea mici pentru sarcinile si responsabilitatile pe care le primesc;

Solutia: In cazul in care salariul angajatului in cauza este prea mic in comparatie cu responsabilitatile sale, este cazul sa incepeti sa investiti cat mai rapid. Banii reprezinta un factor motivational extrem de solid pentru cei mai multi angajati. Fara sa exageram, exista o pondere infima a oamenilor care nu sunt deranjati sa munceasca mai mult pentru mai putin decat merita.

Asa ca actionati rapid si oferiti salariile corecte care va vor reporni angajatii pe drumul productivitatii!

- nu sunt motivati sa devina angajati de exceptie. Se poate sa fi vazut faptul ca nu se ofera bonusuri, mariri salariale si promovari pentru angajatii care le merita cu adevarat. In mod natural, se asteapa ca acelasi lucru sa se intampla si in cazul lor. La final, apare mentalitatea "Oricum nu ma vor promova, nu voi vedea niciun plus la salariu. De ce ma chinui peste norma?"

Solutia: Ceea ce trebuie ei sa inteleaga este faptul ca anumite rezultate se vad in timp, nu dupa fiecare victorie pe care o obtinem. Asa se face ca maririle salariale si promovarile apar in timp si doar pentru cei care obtin victorie dupa victorie, nu din cand in cand!
 
- nu sunt ajutati sa ofere rezultate mai bune decat acum. Exista situatii numeroase cand subordonatii nostri sunt tinuti in frau de catre superiorii lor. Exista numerosi supervisori si manageri care se pot simti amenintati in momentul in care descopera potentialul unui angajat care ar putea oricand sa le ia locul.

Solutia: Asigurati-va ca acest lucru nu se intampla. Solutia este o simpla discutie cu angajatul in cauza. Cereti feedback din partea acestuia cu privire la maniera in care se simte sustinut sau oprit din progresul sau. Stabiliti daca exista vreo cale prin care ii puteti optimiza activitatea profesionala!

- fac parte dintr-o echipa, dintr-un departament in care exista un "mar stricat". Un singur angajat lenes, delasator, barfitor, certaret, vesnic nemultumit si deja lucrurile incep sa se imputa!

Solutia: Luati masuri si curatati echipa astfel incat sa existe loc doar pentru oameni de calitate si care sa pastreze cultura organizationala pe care o promovati prin intermediul afacerilor voastre.


sursa foto: www.sxc.hu




Tags: angajati slabiangajati valorosimotivarea angajatilormotivare angajati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]