Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avertisment FMI pentru Romania

de Florin Amariei 06 Sep. 2018 5086
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Reprezentantul FMI in Romania a transmis un semnal de alarma privind finantele tarii noastre.

Guvernul risca sa depaseasca anul acesta tinta de deficit bugetar de 3% din PIB. Mai exact, exista riscul ca diferenta dintre venituri si cheltuieli sa ajunga la 3,6%, pe fondul cheltuielilor sociale mari, care nu tin pasul cu veniturile. Ingrijorarea oficialilor FMI este impartasita si de reprezentantii Consiliul Fiscal, care subliniaza ca factura salariilor in sectorul bugetar va atinge un maxim istoric pana la finele anului.

„Estimam ca deficitul bugetar din acest an va fi de 3,6% din PIB, analizam in continuare datele ultimei rectificari bugetare.

„Pentru moment, suntem ingrijorati ca tinta de deficit bugetar de 3% ar putea fi depasita”, a declarat joi Alejandro Hajdenberg-reprezentantul FMI in Romania.

„Daca nu se mai schimba nimic pana la finalul anului si se executa bugetul asa cum e el rectificat in momentul de fata, probabilitatea sa depasim 3% este foarte mare in conditiile in care o parte a cheltuielilor sunt inca subbugetate si ne gandim la asistenta sociala, care pare subbugetata, parte de venituri pare supraevaluata. Si in contextul acesta, riscurile sunt mai degraba sa avem un deficit mai mare de 3%”, spune si Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal.

„Marea problema a bugetului este strategia cheltuielilor. Avem, in ultimii ani, cheltuieli din ce in ce mai mari cu partea sociala, pensii si salarii, si din ce in ce mai mici cu investitiile, adica noi sacrificam viitorul pentru un prezent iluzoriu, in condiaiile in care daca ne uitam la factura de salarii in sectorul bugetar, ea va fi la maxime istorice, chiar mai mare decat inainte de criza, cand s-a constat ca nu mai poate fi sustinuta.  Anul acesta vom fi la 9,5% din PIB, care este maxim istoric”, a explicat Ionut Dumitru.

Fondul Monetar International (FMI) se afla in proces de revizuire a estimarilor privind cresterea economica a Romaniei in acest an de la 5,1% in prezent spre zona de „4-4,5%”, dar aceste date sunt inca in discutie, a mai anuntat joi reprezentantul rezident al FMI pentru Romania, Alejandro Hajdenberg. Aceasta revizuire are loc pe baza evolutiilor din ultimele luni, a precizat oficialul.

Guvernul si-a construit bugetul pentru acest an pe o estimare de crestere economica de 5,5%.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: fmiromaniaavertisment

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Primul parteneriat bazat pe diversitate. OMV Petrom si Auchan Romania colaboreaza

de Bianca Tila
13 Iul 2022
In statiile de Petrom au aparut magazine "MyAuchan". Parteneriatul celor doua companii, OMV Petrom si Auchan Retail Romania, a introdus pe piata 200...

Afacerile din retail, pe plus in Romania. Crestere de 5,6% in primele doua luni din 2022

de Idei de afaceri
07 Apr 2022
Afacerile din retail se mentin pe plus in Romania. Potrivit datelor prezentate de Institutul National de Statistica, volumul cifrei de afaceri din...

Piata de advertising, in scadere. Tendinta globala nu se resimte in Romania

de Florin Amariei
08 Dec 2020
O noua analiza releva ca piata de avertising este in continua scadere, dar tendinta globala nu se resimte in Romania. Piata globala de publicitate...

Black Friday in Romania: Cazane, aparate foto, haine si machiaje

de Florin Amariei
19 Nov 2019
Black Friday in Romania a reprezentat o oportunitate noua de a intelege comportamentul romanilor cu privire la cumparaturi. In 2019 s-au cumparat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]