Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai grave 4 greseli de networking pe care sa le eviti!

de Maria Nicutar 07 Iun. 2012 3227
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Networking-ul reprezinta o unealta de marketing recunoscuta de numerosi antreprenori si profesionisti ca fiind extrem de eficienta. Isi merita eforturile si investitiile in cazul celor care stiu cum sa o utilizeze, cum sa valorifice o sesiune de networking si contactele castigate in urma ei.

Iata cele mai grave 4 greseli de networking si cum sa le eviti, conform BusinessKnowHow:

1. Incerci sa transformi o sesiune de networking intr-o oportunitate de a gasi cat mai multi clienti pentru afacerea ta?
In acest caz nu vei putea valorifica sesiunea pentru a face rost de contactele necesare. Concentreaza-te pe a cunoaste oamenii, pe a lega o relatie cu ei. Acestia iti pot aduce, in timp, mai devreme sau mai tarziu, clientii de care ai nevoie. Insa acest lucru se va intampla doar daca exista o relatie puternica intre voi.

2. Crezi ca o sesiune de networking este un concurs in care castiga cel care a impartit cele mai multe carti de vizita? Gresit! Este nevoie de calitate, nu de cantitate. Incearca sa te concentrezi pe oamenii care conteaza pentru tine, pentru afacerile pe care doresti sa le sustii.

3. Cat de repede sari cu o oferta? Este esential sa vii cu o oferta in momentul in care deja ai stabilit o relatie puternica cu persoana in cauza. Invata sa iti asculti interlocutorii si sa afli cat mai multe despre nevoile, dorintele, probleme si neajunsurile lor. Astfel, vei putea sa oferi produsul sau serviciul potrivit, la timpul potrivit, persoanei potrivite.

4. Cand reiei contactul cu o persoana intalnita in cadrul unei sesiuni de networking inceri direct sa ii vinzi produsele sau serviciile din portofoliu? Din nou, o mare greseala! Este nevoie de timp si rabdare pentru a lega o relatie puternica intre tine si potentialii clienti, furnizori, parteneri de afaceri sau chiar investitori.

Incearca sa iti introduci in conversatie scurte idei referitoare la produsele si serviciile tale, la afacerea ta. Nu iti lasa afacerea sa acapareze intreaga conversatie si sa strice o relatie care se poate dovedi mai mult decat profitabila, insa in timp, desigur.


Tags: networkingnetworking afacerigreseli networking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Trucuri de networking pentru antreprenorii tineri

de Octavian Dinu
26 Oct 2015
In cele sase luni de cand sunt fondatorul companiei non-profit MADE Microfinance, un program ce ofera servicii financiare persoanelor care nu se...

Afaceri de succes: 3 greseli de networking pe care trebuie sa le eviti!

de Victor Oancea
27 Feb 2014
Afacerile merg mai bine atunci cand noi, fondatorii lor, avem incredere deplina in ele. Nu stim sa va explicam care este ratiunea, insa functioneaza...

Secretele unui specialist in networking!

de Adela Simonescu
22 Apr 2013
Eforturile de networking pot face, de multe ori, diferenta clara intre afacere si ... vis in standby. Si asta pentru ca prin networking putem...

Ai nevoie de un instrument de marketing necostisitor si eficient? Solutia sta in networking!

de Maria Nicutar
27 Dec 2012
Iata raspunsul pentru cei care inca mai cauta un instrument de marketing necostisitor si extrem de eficient. Eforturile de networking se dovedesc a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]