Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari 10 provocari in marketing-ul unei afaceri!

de Ilinca Dobrescu 15 Iul. 2012 5586
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa pui o afacere pe picioare nu este niciodata un proces simplu si odata ce ai depus toate eforturile pentru a-ti vedea proiectul lansat trebuie sa treci la nivelul urmator si sa incepi sa il si promovezi pentru a te asigura ca nu ai investit in van atatia bani si atat de mult timp in el. Asa ca incepi sa te implici in marketing si dai peste numeroase provocari pe care, multi nu le-au anticipat si pe care le considera de neintrecut.

Iata cele mai mari provocari in marketing-ul unei afaceri, conform Startinguptips.com, provocari pe care trebuie sa le cunoasteti si carora trebuie sa le acordati atentie sporita, intrucat pot deveni surse de probleme si cheltuieli serioase:

1. Sa dai sfara in tara ca afacerea ta este pusa pe picioare si functioneaza, ca are nevoie de clienti si este gata sa ofere produse si servicii de calitate la preturi convenabile. Acesta este primul pas in promovarea unei afaceri pentru a-i da sansele de care are nevoie. Nu uitati ca niciun produs si niciun serviciu nu au fost vreodata vandute fara promovare.

2. Sa identifici noi oportunitati prin intermediul carora poti sa iti promovezi afacerea.

3. Sa dezvolti un plan de marketing pe care sa il adaptezi unui plan de afaceri cat se poate de serios. Planul de marketing trebuie sa fie construit pe baza unei viziuni sustinute de obiective pe termen lung si acestea sa fie sustinute de obiective pe termen scurt.

4. Sa iti cunosti audienta-tinta si competitorii ca in palma, sa fii mereu la curent cu ce se intampla in industria din care faci parte, sa profiti de trendurile care circula in cadrul industriei, in cadrul nisei sau sub-nisei tale.

5. Sa dezvolti noi produse si servicii in mod continuu. Nu uitati ca stagnarea nu duce niciunde altundeva decat catre faliment sigur.

6. Sa iti reinventezi, imbunatatesti, actualizezi produsele si serviciile in mod constant.

7. Sa dezvolti strategii eficiente de customer-service si sa te asiguri ca sunt peste asteptarile clientilor si peste standardele competitorilor.

8. Sa cooptezi cei mai de top profesionisti care sa se asigure ca afacerea ta detine un nivel inalt de incasari, ca se bucura de un branding ca la carte, de o reputatie online de calitate.

9. Sa gasesti furnizorii si distribuitorii de care ai nevoie pentru a-ti profitabiliza afacerea.

10. Sa determini cele mai importante detalii, de la sloganul perfect pentru ultimul produs, pana la modul in care ambalajul celui mai slab produs ar trebui sa arate dupa rebrandurire, de la politica de preturi si pana la canalele pe care le vei folosi pentru a-ti promova mesajele promotionale.


Tags: afaceriprovocari afacerimarketing afaceriprovocari marketingafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]