Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dependenta fata de ... vanzari! Exista si nu scapi prea usor de ea!

de Victor Oancea 17 Mai. 2013 2966
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cam asta ne intereseaza cel mai mult, atunci cand lucram in vanzari. Eu lucrez in vanzari de ani de zile si trebuie sa recunosc faptul ca microbul te prinde tare de tot. Intr-un fel, iti da un soi de dependenta de care scapi foarte greu.

Asa se face ca daca ai apucat sa intri in domeniul vanzarilor si daca te descurci cum trebuie, daca inveti ce ai de facut si ai alaturi de tine si cativa profesionisti de la care sa vinzi meserie, treaba merge bine de tot si incepe sa iti placa.

Si interesant este faptul ca atunci cand bagi capul pentru prima data in domeniu, nu simti nimic impresionant fiindca te concentrezi pe lucruri cu totul diferite fata de cele potrivite! Te gandesti prea mult ca ai o tinta de atins, te gandesti ca produsul nu este unul perfect (as vrea sa vad un produs perfect si va rog eu mult sa mi-l aratati daca il gasiti!), ca ai clienti dificili (doar nu te astepti sa se roage ei de tine sa le vinzi un produs nou, nu-i asa?), ca azi e luni si nu o sa vinzi, ca maine e marti 13 si tot asa.

Si daca nu ti-a intrat microbul in sange, daca nu ai dat de febra marketing-ului, atunci poti sa treci mai departe catre alte capitole din viata ta fara sa iti faci mari griji.

Daca, totusi, ai reusit sa vinzi si ai dat peste cap si tinta propusa, daca ai invatat cateva trucuri si strategii interesante, daca ai devenit un adevarat om de vanzari, atunci cam pana aici ti-a fost. Orice faci de acum inainte, vei vinde!

Si tare interesant este ca nu vei vinde neaparat produsele companiei pentru care lucrezi. Se poate ca peste un an sa fii intr-o alta companie sau sa vinzi o idee. Esti la o petrecere si te trezesti, deodata, fara "avertismente", fara sa iti dai seama, ca ... vinzi! Incerci sa vinzi o idee unui om cu care poti o discutie relaxata.

Acasa, cu sotia ta, ii vinzi si ei o propunere pentru concediul de anul acesta. Cu fiica ta incerci cam acelasi lucru. Vrei sa o faci sa renunte la prietenul ei tatuat din cap pana in picioare si ii vinzi o propunere mai interesanta. Il paraseste si tu ii dai voie sa isi faca vacanta in Paris, la rudele voastre, singura, fiindca merita, este responsabila si toate cele ...

V-ati prins! Tot ce facem in lumea aceasta, o facem prin actul de vanzare. Vinzi o idee si aceasta este cumparata daca o promovezi cum trebuie. Te vinzi pe tine, ca angajat potential, in timpul unui interviu de angajare. Te vinzi pe tine, ca sot potential, daca esti de buna "calitate" si daca persoana dorita este interesata de un astfel de targ!

Si poate ca multi vor sari in sus, gandindu-se la asocierea facuta mai sus de mine. Nu este cu rautate, nu este ca sa arunc o umbra negativa asupra actului casatoriei samd. Doar va spun ca daca vreti o viata buna, implinita, o cariera stralucita, o afacere banoasa, indiferent din ce domeniu veniti, invatati sa vindeti!

Sa aveti succes si nu uitati ca a vinde nu este egal cu a manipula! A vinde reprezinta actul de a pune un produs, o idee, un concept, in cea mai potrivita stare pentru omul caruia i se potriveste! Nu vindem doar ca sa vindem, ci pentru a ajuta viitorii beneficiari, asa ca stabiliti de la bun inceput, daca omul caruia urmeaza sa ii vindeti acel "ceva" este omul potrivit sau pierdeti timpul tuturor!


Succes in toate si va astept comentariile!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: vanzaridependenta de vanzariexpert vanzarivanzari si marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Continutul de calitate, cheia succesului in marketing si vanzari

de Idei de afaceri
13 Feb 2018
Despre necesitatea tot mai mare de a integra functia de vanzari cu cea de marketing in cadrul companiilor se vorbeste de mult timp. Clientii se...

Cum este mesajul de marketing ce duce la vanzari considerabile

de Teo Manole
08 Iun 2016
S-ar putea sa fiti surprinsi atunci cand descoperiti ca exista o diferenta mare intre ceea ce compania vinde si ceea ce clientii cumpara de fapt....

Cum sa-ti planifici mai usor vanzarile?

de Marinache Paula
17 Feb 2016
Pentru a avea vanzari de succes este necesara planificarea. Unul dintre aspectele esentiale in planificarea vanzarilor este sa definesti ipotezele de...

Vanzari mai bune cu ... oglinzi interactive. Indrazneste!

de Marinache Paula
14 Ian 2016
Majoritatea comerciantilor nu isi pot permite propriii consultanti de stil, dar compania Mirrus din Winston Salem, Carolina de Nord, a creat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]