Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketing-ul de nisa pentru afaceri profitabile: Pozitionarea pe o nisa neacoperita

de Matei Antonescu 18 Oct. 2011 4118
3.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marketing-ul de nisa reprezinta salvarea celor mai multe idei de afaceri din prezent. In mediul business, afacerile care sunt bune la toate nu au sanse mari de supravietuire si solutia sta in pozitionarea pe o nisa inca neacoperita si profitabila in acelasi timp. Multi detinatori de afaceri vor incerca chiar sa isi proiecteze o asemenea nisa si sa castige suprematia in acest mediu fertil.

Regulile in afacerile de astazi spun clar ca nu se vor obtine profituri cand se incearca rezolvarea mai multor solutii si probleme in acelasi timp, prin intermediul produselor si serviciilor care detin audiente mult prea mari si dispersate.

Sansele de succes se maresc in mod considerabil cand alegem sa punem in aplicare idei de afaceri viabile si profitabile cu o tinta specifica. Cu alte cuvinte, nu este recomandata incercarea de a multumi pe toti, ci o audienta clara, bine aleasa si in cadrul careia sa existe un anumit model de comportament si un nivel clar de disponibilitate de achizitionare.

Aceasta tintire clara de audienta(targeting de audienta) se cere intrucat pe baza modelului de comportament si pe baza caracteristicilor membrilor sai se elibereaza mesaje, campanii de marketing si de advertising care vin cu scopuri clare, cu solutii potrivite doar pentru o anumita pondere a audientelor de pe o anumita piata.

Sa ne imaginam un mesaj care trebuie sa rezoneze in mintea femeilor si barbatilor, copiilor si adultilor, celor care fac parte dintr-o anumita categorie sociala si celor care fac parte dintr-un diferita, celor care vin cu un set clar de asteptari si cerinte samd.

Pentru afacerile profitabile, acest lucru devine destul de dificil si se pierde o mare parte din concentrarea pe care trebuie sa o detinem in mediul business.

In schimb, pozitionarea pe o anumita nisa da posibilitatea detinatorilor si reprezentantilor acelei afaceri de a se afirma ca specialisti intr-un domeniu specific. Cu timpul, ajungem sa ne intelegem audienta, sa ii oferim solutiile cele mai avantajose, sa ne miscam in ritm sincronizat cu dinamica ce o caracterizeaza. 



Tags: marketingmarketing de nisaafaceriafaceri de nisaafaceri profitabileidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]