Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi criterii referitoare la etichetele ecologice

de Alina Constantinescu 22 Aug. 2016 7090
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana a adoptat un nou set de criterii ecologice in ce priveste etichetarea calculatoarelor (personale, portabile si tablete), articolelor de mobilier si de incaltaminte. Producatorii interesati sa beneficieze de aceasta eticheta ecologica (Eco-Label) trebuie sa respecte cerinte stricte privind performantele de mediu ale produselor, siguranta lor si aspectele sociale.

"Eticheta ecologica promoveaza tranzitia la o economie circulara, ce sprijina productia si consumul durabile. Datorita unor criterii ecologice transparente, consumatorii pot face alegeri constiente, fara a renunta insa la calitatea produselor. Eticheta ecologica recompenseaza, de asemenea, producatorii care aleg sa conceapa produse rezistente si reparabile, promovand astfel economisirea resurselor si inovarea", a declarat comisarul european pentru mediu, afaceri maritime si pescuit, Karmenu Vella.
    
Pentru a fi eligibili sa foloseasca eticheta ecologica, producatorii de calculatoare vor trebui sa aiba in  vedere, in procesul de proiectare si fabricatie, eficienta energetica si posibilitatea de actualizare a dispozitivelor, precum si usurinta cu care acestea pot fi demontate pentru a se recupera si recicla resursele componente.
    
In cazul articolelor de mobilier, noile criterii solicita producatorilor sa efectueze o evaluare mai detaliata a ciclului de viata, acordand totodata o atentie speciala compusilor si reziduuri periculoase, ce pot contribui la poluarea aerului din incaperi.

A fost acordata o atentie deosebita imbunatatirii responsabilitatii sociale a companiilor, potrivit standardelor internationale, in ceea ce priveste conditiile de munca aplicabile liniilor de asamblare finala a articolelor de incaltaminte.

Criteriile revizuite sunt valabile timp de sase ani de la data adoptarii.

Sursa: Comisia Europeana


Tags: eticheta ecologicamobiliercalculatoareincaltaminte

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]