Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trucuri de networking pentru antreprenorii tineri

de Octavian Dinu 26 Oct. 2015 3888
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In cele sase luni de cand sunt fondatorul companiei non-profit MADE Microfinance, un program ce ofera servicii financiare persoanelor care nu se califica pentru imprumuturi bancare, am realizat adevarata valoare a networking-ului.

Avand in vedere ca sunt un antreprenor tanar si nu am multa experienta in domeniu, aceste contacte m-au ajutat sa ma propulsez la inceput.

Incepand de la angajarea de personal pana la gasirea unor mentori, totul a fost realizat cu ajutorul acestor contacte. Cu cat este mai puternica reteaua de contacte, cu atat dispui de mai multe resurse.

Perioada facultatii este cea mai propice pentru a-ti forma o retea de contacte. Daca ai nevoie de ajutor pentru inceput, uite cateva sfaturi:

Intra in cont act cu liderii din jurul tau.
Pentru a avea o afacere de succes, angajatii tai trebuie sa functioneze la capacitate maxima – in special primii care sunt angajati. Totusi poate fi dificil sa gasesti oamenii potriviti pentru a-ti construi echipa. Alti studenti lideri pot fi de folos. Acestia au luat deja initiativa si au propriile proiecte, cluburi in derulare.

Exista totusi si obstacole in derularea acestui proces. Acesti studenti pot fi ideali pentru angajare, insa avand propriile proiecte exista posibilitatea ca acestia sa nu mai aiba timpul necesar implicarii in afacerea ta.

Pentru a rezolva aceasta dilema, ai putea, de exemplu, sa ii soliciti in directia in care ei ar putea sa devina cei care, indirect, iti promoveaza brandul si afacerea.

Gaseste cluburi studentesti care au scopuri comune cu compania ta.
Conducerea administrativa a unui club studentesc este mereu interesata de modalitati noi de promovare a misiunii clubului. Un parteneriat cu un club studentesc care are misiunea comuna cu a companiei tale se poate dovedi a fi eficienta. Este o relatie de castig reciproc, deoarece ajuta la dezvoltarea ambelor organizatii prin promovare comuna.

Obtine sustinerea institutiilor.
Unii spun ca perioada studentiei este cea mai buna pentru a incepe o afacere, deoarece ai la dispozitie resurse si putine responsabilitati. in functie de facultatea pe care o urmezi foloseste-te de oportunitatile pe care aceasta ti le ofera.

Gaseste un profesor care te poate ajuta sa stabilesti contacte in interiorul domeniului tau.
Universitatile sunt recunoscute ca fiind o modalitate de promovare a noilor candidati pe piata muncii, acelasi lucru ar trebui sa se intample si in cazul tinerilor antreprenori.

Daca universitatea pe care o urmezi iti va sustine afacerea, vei avea parte de marketing eficient, de asemenea, vei fi pus in contact cu persoane care te pot ajuta sa iti dezvolti afacerea. In mediul universitar, ai sanse mai mari sa intalnesti un mentor cu multa experienta.



Tags: antreprenoriafacerinetworkingantreprenori tineriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]