Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 tactici care nu te ajuta sa vinzi!

de Adela Simonescu 11 Sep. 2012 2398
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile ... iata cele mai mari probleme cu care avem de-a face in afaceri. Cum ne vindem produsele, serviciile, cum ne "vindem" ideile, afacerile, conceptele pe care mizam pentru succes? Iata cateva greseli majore sub forma a zece tactici total nepotrivite pe care nu mizam niciodata cand incercam sa vindem, conform lui Geoffrey James pentru INC!

1. Raspundem unor obiectii care inca nu au fost formulate de potentialii clienti! Nu incepeti niciodata o fraza cu expresii precum: "Poate ca va intrebati de ce...", "Se poate sa va intrebare care ...".

2. Lasi "Pasul Urmator" pentru client? Mare greseala. Daca ai impresia ca un client te va contacta "pentru mai multe detalii" sau "daca este interesat", atunci te inseli amarnic. Fa pasul necesar si anunta potentialul client ca vei reveni cu un telefon pentru a verifica daca este sau nu interesat de ce ai tu de oferit.

3. Vinzi caracteristici si functii si nu pui accentul pe rezultate si beneficii?

4. Simulezi intimitatea?
De cate ori vedem un agent de vanzari simtim cum ne trec toate transpiratiile. Le cunoastem replicile si metodele de a ne face sa le acceptam produsele. Desigur, multi agenti de vanzari vor incerca sa ne devina prieteni inca inainte de a ne cunoaste nevoile si dorintele. Aici se comite o greseala majora. Daca doriti sa vindeti este esential sa pastrati o puternica doza de profesionalism si sa va imprieteniti cu potentialii clienti atunci cand acest lucru este posibil. De obicei va fi necesar un interval de cateva saptamani.

5. Vrei sa termini propunerea de vanzare prea devreme? Asteapta pana cand ai acordul verbal al potentialului client.

6. Vorbesti mai mult decat asculti?

7. Pierzi timpul cu pistele false?
Cine nu cunoaste sentimentul ca poti scoate o vanzare daca te straduiesti mai mult? De cele mai multe ori, sansele sunt mici ca un client sa se razgandeasca daca de la bun inceput incerci sa ii oferi produse sau servicii de care nu are cu adevarat nevoie! Mai bine te concentrezi pe potentialii clienti care ar putea sa beneficieze cu adevarat de pe urma serviciilor pe care le ai tu de oferit.

8. Mergi pana la capat cu un potential client. Respecta-ti listele de sarcini si prioritati si respecta-ti promisiunile pe care le faci celor carora incerci sa le vinzi.

9. Nu "incheia" nimic! Cei mai multi agenti de vanzari cred ca o vanzare este incheiata si apoi totul dispare, nu trebuie sa iti mai "bati capul" cu acel client castigat. Adevarul este ca din acest moment apar eforturile adevarate fiindca din acest punct trebuie sa incepi sa cladesti o relatie care sa te ajute sa returnezi profituri in flux continuu.

10. Ceri un referal prea devreme? Numerosi agenti de vanzari iti pot adresa intrebarea "Cunoasteti pe cineva care ar avea nevoie de acest produs/ serviciu?". Iata o intrebare destul de incomod de adresat cand inca nu ai client incantat de ce ai de oferit!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafacerilesucces afaceritactici vanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]