Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 directii prin care sa obtii cele mai bune rezultate din investitiile pe care le faci in marketing

de Marinache Horia Cristian 17 Iun. 2015 3039
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Succesul in marketing porneste de la informatiile potrivite si modul in care sunt verificate si cantarite beneficiile pe care le poate aduce o investitie in marketing.

Iata 3 povete ca sa obtii  cele mai bune rezultate din investitiile pe care le faci in marketing!

1. Ia in calcul beneficiile aduse de relatiile publice
Relatiile publice reprezinta poate una dintre cele mai ieftine si mai eficiente metode prin care poti atrage clientii-tinta. Daca te uiti in ziare sau reviste vei observa ca multe dintre reportaje sunt despre afaceri si despre oamenii care le conduc. O modalitate excelenta prin care te poti face cunoscut in randul clientilor tai este sa ai o poveste atractiva pentru presa.

De aceea, iti recomandam sa trimiti comunicate de presa la publicatii locale sau nationale. Acestea pot contine informatii cu privire la proiectele pe care le desfasori in prezent, la cele pe care vrei sa le implementezi in viitor, cu privire la un contract important pe care l-ai obtinut sau informatii despre implicarea ta in comunitate.

Daca aceste comunicate de presa prezinta informatii suficient de atractive, ele vor fi preluate de presa. Apoi pot urma invitatii la interviuri sau la diferite evenimente. Vei fi uimit de cata recunoastere vei obtine prin prezenta in presa.

2. Nu miza pe rationalitatea consumatorilor
O greseala frecventa de marketing este sa presupui ca oamenii sunt rationali atunci cand achizitioneaza produse si servicii. Este o greseala subtila, dar periculoasa.

Planificarea de marketing este rezultatul ratiunii pentru a determina care sunt cele mai bune directii in care sa fie cheltuite fondurile disponibile. Totusi, in momentul in care cumpara, consumatorii nu se bazeaza pe ratiune, ci se lasa cel mai adesea condusi de emotii. De aceea, marketingul are o latura care tine de intuitie si de puterea de a anticipa reactia clientilor in anumite conditii.

3. Nu lua decizii doar pe baza cercetarilor de marketing

Cercetarile de marketing sunt extrem de utile pentru ca aduc informatii valoroase despre clientii-tinta si despre lucrurile pe care acestia si le doresc. Totusi, aceste cercetari au limitarile lor.

Clientii nu inteleg tot timpul modul in care percep un produs sau nu pot anticipa corect daca ar cumpara sau nu un produs. Odata ce un produs sau serviciu ajunge pe piata oamenii pot fi influentati de ce spun altii, de ce vad in presa si sa aiba un comportament diferit fata de cel anticipat.



Tags: marketinginvestitii de marketingvanzariconsumatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]