Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 sfaturi simple pentru a deveni un networker de top!

de Maria Nicutar 13 Iun. 2013 3742
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din networking ne scoatem o mare pondere din profitul pe care il putem declara la finalul anului! De ce? De ce mizam atat de mult pe acest instrument de marketing care pare sa promita putin, insa returneaza mai mult decat ne-am imagina?

Sa tinem cont, pentru inceput, faptul ca eforturile de networking nu dau roade in cazul tuturor si nu intotdeauna! In fapt, majoritatea networkerilor obtin rezultate slabe si acest lucru ii si determina sa transforme acest instrument de marketing intr-unul pagubos!

"Pierzi mult timp, pierzi si bani si te si enervezi o gramada. Te simti straniu sa discuti cu toata lumea si uneori simti ca interlocutorul tau nu are nici cea mai mica idee despre ce vorbesti tu, insa incuviinteaza. Da din cap, zambeste si pare sa fie absorbit de ce spui tu. Din pacate, daca ii pui si cea mai simpla intrebare de verificare, in totala discretie, habar nu are ce sa iti spuna, chiar daca tu i-ai vorbit 10 minute pe tema!"

Da, situatii ca cea descrisa mai sus, chiar exista. Se intampla sa mergem la sesiuni de networking si sa realizam ca exista o serie de profesionisti, experti si afaceristi care isi spun povestea in dreapta si in stanga si altii care nu sunt in stare sa iti transmita semnalele potrivite care sa te faca sa realizezi ca bati la poarta gresita!

Pentru cei care vor sa mizeze pe networking cu toata determinarea si cu sanse maxime de succes, iata si 3 sfaturi simple, de notat si urmat:

1. Nu va temeti sa fiti sinceri.
Comunicati interlocutorilor exact ce trebuie. Fiti onesti si daca vindeti cauciucuri SH, spuneti-o cu inima deschisa. Daca aveti un mic butic de ceaiuri si afacerea merge prost, spuneti-o. Veti gasi si oameni care sa va ofere solutii, insa doar daca spuneti unde doare si care este problema!

2. Nu luati lucrurile la modul personal. Chiar daca vi se intampla ce i s-a intampla afaceristului de mai sus, nu o luati la modul personal. Fiecare persoana are timpul sau, puterea sa de concentrare, interesele sale si contactele pe care doreste sa le cunoasca sau NU. Mergeti mai departe cu acelasi entuziasm!

3. Nu va imprastiati energia, concentrati-o acolo unde trebuie. Multi merg la sesiuni si discuta cu zeci de persoane, fara niciun rezultat, din pacate. Altii merg, discuta cu o singura persoana si obtin castiguri financiare sau non-financiare substantiale!

Iata doar 3 sfaturi esentiale de care sa tineti cont pentru ca sesiunile de networking sa va ofere rezultate cat mai bune!

Mult succes si networking de top!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: vanzarinetworkingstrategii de networking

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Continutul de calitate, cheia succesului in marketing si vanzari

de Idei de afaceri
13 Feb 2018
Despre necesitatea tot mai mare de a integra functia de vanzari cu cea de marketing in cadrul companiilor se vorbeste de mult timp. Clientii se...

Cum este mesajul de marketing ce duce la vanzari considerabile

de Teo Manole
08 Iun 2016
S-ar putea sa fiti surprinsi atunci cand descoperiti ca exista o diferenta mare intre ceea ce compania vinde si ceea ce clientii cumpara de fapt....

Cum sa-ti planifici mai usor vanzarile?

de Marinache Paula
17 Feb 2016
Pentru a avea vanzari de succes este necesara planificarea. Unul dintre aspectele esentiale in planificarea vanzarilor este sa definesti ipotezele de...

Vanzari mai bune cu ... oglinzi interactive. Indrazneste!

de Marinache Paula
14 Ian 2016
Majoritatea comerciantilor nu isi pot permite propriii consultanti de stil, dar compania Mirrus din Winston Salem, Carolina de Nord, a creat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]