Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce produse au sansa sa se impuna pe piata din UE?

de Idei de afaceri 19 Nov. 2015 4851
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mici producatori au produse foarte bune dar nu stiu sa le ambaleze frumos, este de parere noul ministru al agriculturii, Achim Irimescu.

“Stiti ca fostul comisar Ciolos a sugerat produsul montan. Deci e la indemana noastra sa venim cu idei care sa confere producatorilor sansa sa obtina un pret mai bun pentru ca de fapt aici este tot secretul.

Asta (vanzarea) tine de metoda de productie, de ambalare, de prezentare. Personal, am fost la mine in sat in decembrie 2013 si s-au suparat pe mine cand am spus ca fac produse foarte bune dar, daca nu stiu sa le ambaleze frumos, nu vor castiga niciodata loc pe piata”, afirma Achim Irimescu.

“In perioada imediat urmatoare, ministerul va incerca sa identifice care sunt produsele de calitate ce pot iesi pe piata interna a UE.  Cert este ca sunt multe produse bune in Romania iar noi vom urmari sa le identificam si sa le explicam producatorilor avantajele”, a mai spus Achim Irimescu.

Produs protejat la nivel european

Introducerea politicii de calitate in cazul Produselor cu Indicatie Geografica si Denumire de Origine Protejata, a fost gandita tocmai pentru recunoasterea si obtinerea de preturi mai bune.
Sursa://agrointel.ro

La nivel european, produsele traditionale recunoscute sunt impartite in trei categorii:
- produse cu denumire de origine protejata
- cu indicatie geografica protejata
- specialitati traditionale garantate.

Toate acestea au caracteristicile unui brand si, odata obtinuta eticheta, produsul nu mai poate fi fabricat sub aceeasi denumire si aceeasi reteta in nici un alt colt al lumii.

Magiunul de Topoloveni a facut primul pas in acest sens, Telemeaua de Ibanesti este un produs cu Denumire de Origine Protejata – DOP.

Se pregateste un produs traditional secuiesc, kurtos kalacs - cozonac.

'Este un produs care se va proteja la Bruxelles cu aceasta denumire. Atata timp cat acest produs are o reteta specifica si are calitati aparte, ca materie prima sau ca procesare, el poate fi protejat”, a mai spus Irimescu pentru agro-tv.ro





Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: produs protejatorigine protejataproduse traditionale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]