Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Drumul de la idei de afaceri profitabile la branding-ul de succes

de Maria Nicutar 14 Nov. 2011 3983
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi sunt cei care detin idei de afaceri super-profitabile, idei de afaceri cu mare potential de a atinge succesul in cadrul nisei in care se dezvolta. Putini sunt cei care ajung sa isi vada ideile de afaceri transformandu-se in branduri de top, in branduri de succes real. Care sunt greselile si care sunt solutiile?

Transferul de idei de afaceri viabile la afaceri profitabile este un drum anevoios, mai ales acum in contextul crizei economice. Cei mai inspirati dintre antreprenorii din ziua de astazi se vor orienta catre modalitatile cele mai rentabile de finantare, finantarile prin intermediul fondurilor europene (fonduri structurale) neambursabile. Chiar si asa, putini reusesc sa isi duca ideile de afaceri pe culmi nebanuite de succes.

Branding-ul nu este simplu si nu se potriveste tuturor ideilor de afaceri de pe piata. Sa nu neglijam faptul ca branding-ul aduce valoare considerabila afacerilor care sunt caracterizate de concepte precum: inovatie permanenta, solutii viabile, optime pentru consumatorii audientei tinta, beneficii reale, memorabile, valori si principii stabile, solide, care isi pastreaza consecventa pe toata viata unei afaceri.

Branding-ul de succes este atins cand reusim sa alocam investitiile cele mai importante in directii precum: customer care, relatia cu clientii, customer service, lansare frecventa de produse si servicii imbunatatite, diferentiere clara fata de restul ideilor de afaceri si afacerilor deja dezvoltate in nisa potrivita, interactiune permanenta cu clientii, suport continuu si lista ramane deschisa.

Una dintre cele mai grave probleme in prezent, problema care nu da voie ideilor de afaceri sa se transforme in afaceri profitabile, in afaceri de succes sta in copiere. Incercam sa replicam ce vedem in randul competitorilor, uitam de inovatie, uitam de clienti si de feedback-ul primit din directia acestora. Uitam sa venim cu produse competitive pe piata si sa ne dezvoltam cu fiecare ocazie identificata, cu fiecare noua oportunitate de afaceri.

De asemenea, uitam sa ne pretuim clientii si angajatii, neglijam relatiile cu acestia si importanta respectului pe care trebuie sa il dovedim la fiecare miscare, actiune, decizie in care ne implicam afacerile profitabile.

Nu in ultimul rand, uitam sa punem accentul pe un element care trebuia sa ne ghideze de la bun inceput, inca din faza in care detinem simple idei de afaceri, element vital si fara de care nu putem concepe un brand de succes: viziunea.


Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafaceri de succesidei de afaceri profitabilebrandbranding

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]