Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eticheta in Afaceri: Top 9 discutii nepotrivite la locul de munca!

de Ilinca Dobrescu 11 Dec. 2013 3303
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand discutam despre bun simt, lucrurile sunt destul de clare. Unii au din plin si altii lasa de dorit. Asa se face ca unora le plac glumele cu oltenii si altii rad cu mare pofta de ardeleni sau de francezi.

Oricare ar fi glumele de care dispuneti si oricare ar fi lucrurile de care radeti, faceti-o in particular, nu la locul de munca.

Evident, nu o facem doar pentru ca unul dintre colegi ar putea fi ardelean 100% si nu ii va cadea bine ultima ta gluma. Ne abtinem de la discutii nepotrivite si pentru ca acest comportament tradeaza un lucru clar: esti o persoana care nu stie ce inseamna bunul simt.

Si daca nu stii ce inseamna bun simt cand discutam despre glume si echipa in cadrul careia lucrezi, cu siguranta nici la alte capitole nu vei obtine scoruri prea mari.

Iata cateva dintre subiectele pe care sa nu le atingi la locul de munca:

1. Barfe de ultima ora.
Cine face ce cu cine anume si cand anume? Cine a luat o marire de salariu si de ce anume? Cine si-a facut ultimul implant de par?

2. Religie. NU va discutati detaliile privind la religie la locul de munca. Stim cu totii ca numeroase razboaie au pornit de la acest capitol. Nici glumele referitoare la anumite categorii religioase nu sunt admise! Niciodata si in niciun context nu pot fi aduse la locul de munca.

3. Cat de bine v-ati distrat aseara cu jumatatea voastra. Din nou, discutam despre detalii pe care le puteti discuta doar cu prietenii apropiati, la un pahar de vorba.

4. Ce salariu aveti! Salariile se ofera in functie de performante si de planurile de dezvoltare. Degeaba stati mai mult timp la munca si depuneti dublu de eforturi daca aveti colegi cu rata de eficienta de trei ori mai mare ca ale voastre.

5. Cate datorii aveti si ce greu va merge la capitolul financiar! Cu totii avem greutati insa nu este cazul sa ne incarcati cu ale voastre!

6. Etnii, minoritati, glume si teorii ale conspiratiei. Evident, si acestea sunt total nepotrivite pentru locul de munca.

7. Aseara v-a sangerat gingia si credeti ca aveti o mancarime pe picior. Nu este cazul sa ne spuneti mai multe detalii.

8. Cu cine votati si de ce credeti ca partidul X este plin de oameni corupti. Nu discutati politica la locul de munca.

9. Unde va visati in doi ani de zile. Stim deja. Vreti sa fiti noul director. Evident, nu este cazul sa impartasiti aceste informatii de fata cu toata lumea. Lasati acest vis sa se materializeze. Asa ca, va recomandam sa munciti din greu in loc sa deschideti subiecte nepotrivite si care va pot compromite reputatia pentru totdeauna!


Mult succes si afaceri prospere!

sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: eticheta in afacerieticheta afacerieticheta afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]