Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mici greseli cu impact urias asupra productivitatii tale!

de Adela Simonescu 06 Mai. 2013 2982
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De multe ori, ne trezim in haos total. Nu suntem buni de nimic. Ai putea sa juri ca esti o leguma, cu maini grele, parca de otel. Nu ai energie si nu stii ce cauti tu in viata asta si ce ai de facut. Si cand ne gandim cat de multa munca avem si cum lasam ore intregi sa se scurga fara ca noi sa facem lucruri valoroase...

Iata si cateva mici greseli care, de multe ori, sunt comise fara sa bagam de seama si fara sa le intelegem impactul asupra productivitatii noastre:

1. Ne verificam conturile de email mult prea des si ne simtim obligati sa raspundem imediat!
Pastrati cateva momente in zi in care sa raspundeti la email pentru ca restul zilei sa fie petrecuta cu accent pe lucruri importante, pe sarcini pe care vreti sa le realizati si nu numai!

2. Mancam gresit! Consumam alimente care nu ne fac bine si care ne ingreuneaza organismul. Ne simtim cu 10 ani mai in varsta si chiar asa si aratam. Ne miscam greu, chiar si dupa o cana uriasa de cafea. Se poate ca de vina sa fie hrana!

3. Nu dormim sufiecient! Somnul ar trebui sa fie in top 3 prioritati pentru orice persoana. Stabiliti un program care sa va permita sa va odihniti asa cum trebuie dupa o zi de munca serioasa.

4. Esti coplesit de ganduri negative, invidie, anxietate, griji, indoieli. Scapati de ele cu ajutorul unui ceai, a unor pauze constante, prin plimbari sau hrana de calitate!

5. Nu stii sa spui nu, sa refuzi atunci cand este necesar. Sunt persoane care nu pot refuza si care vor prelua toate proiectele pe care le descopera in cariera lor. Stabileste daca programul iti permite sa te ocupi de noi sarcini si sa preiei noi responsabilitati! Nu te da peste cap si nu iti strica programul doar ca sa faci tuturor pe plac!

6. Nu trebuie sa fii placut de toata lumea. Este in regula daca sunt colegi care nu te plac sau colegi care nu te invita la petrecerile lor. Este in regula daca sefii tai nu te simpatizeaza si daca de dimineata iti bei cafeaua singur. Aminteste-ti ca nu toti trebuie sa ne placa si ca de multe ori, faptul ca ai mai putini colegi cu care sa petreci timpul, inseamna ca te vei putea concentra mai bine asupra muncii tale!

7. Te pierzi in detalii! Da, curatenia de pe birou este importanta, insa daca iti ia mai mult timp decat ar trebui, atunci aici exista o pierdere in detalii. La fel se intampla de multe ori si in numeroase aspecte ale vietii noastre. Concentreaza-te pe ce conteaza cu adevarat si urmeaza-ti lista de sarcini si prioritati!

Mult succes si productivitate maxima!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: productivitatereguli productivitateproductivitate maxima

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]