Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O planificare de marketing menita sa-ti aduca garantat profit

de Anca Georgescu 05 Nov. 2014 2980
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Acesta este un capitol deosebit de important din planul de afaceri, deoarece analizeaza clientii firmei, factorii care influenteaza dezvoltarea firmei (sectoarele economice, industria, concurenta etc.), precum si modalitatile prin care veti reusi sa va impuneti pe piata. A avea un marketing de succes inseamna sa ai produsele si serviciile potrivite, disponibile la locul potrivit si la momentul potrivit, si clientii sa stie acest lucru.

In cele ce urmeaza veti gasi prezentata si explicata o structura a planificarii de marketing, pe care o consideram utila pentru planul dumneavoastra de afaceri.

Definitia clasica a marketing-ului este „realizarea de produse si servicii pentru a satisface necesitatile clientilor“. Cu alte cuvinte, inseamna a identifica ce nevoi are clientul si a concepe produse si servicii ce intrunesc aceste cerinte, firma reusind astfel sa obtina un profit.

Planul de marketing este un document ce formuleaza un plan pentru a vinde produsele si serviciile. Acesta poate fi integrat in interiorul planului de afaceri sau, daca complexitatea analizei sau a firmei o cere, separat de acesta, dar fiindu-i total subordonat. Obiectivele si strategiile de marketing sunt derivate din obiectivele si strategiile de afaceri, iar bugetul de marketing va fi strans legat de intreaga planificare financiar-contabila a firmei.

Planificarea de marketing trateaza in detaliu aspecte precum piata-tinta si influentele asupra firmei (sectoarele economice si industriile de care apartin produsele si serviciile firmei, concurenta, precum si alte influente mai mult sau mai putin importante). De asemenea, are definite obiective si strategii proprii, care sunt considerate cele mai importante pentru intreaga planificare de afaceri.

Tot in cadrul planificarii de marketing este detaliat managementul vanzarilor.

Trebuie sa va cunoasteti cat mai bine posibil clientii pentru a ajunge la ei, sa le cunoasteti cat mai bine nevoile pentru a sti ce sa le oferiti in conditii mai avantajoase decat competitorii dumneavoastra.

 Daca nu puteti sa ajungeti la clienti, nu veti fi in stare sa rezistati pe piata. Din aceasta cauza e nevoie de un plan de marketing, care sa va ajute sa intrati in contact cu clientii si care sa reuseasca sa-i motiveze sa achizitioneze produsele si serviciile dumneavoastra.

Majoritatea produselor si serviciilor noi esueaza in contactul cu piata. Firmele trebuie sa „asculte“ piata si clientii si sa-si adapteze produsele si serviciile in conformitate cu aceste cerinte. Numai astfel veti deveni „orientat spre piata“.



Tags: planificarea afaceriiplanificareplanificare de marketingmarketingpiata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sciale au creat...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Piata de desfacere a florilor in ghiveci

de Idei de afaceri
05 Dec 2023
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]