Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O treime dintre afacerile romanesti sunt conduse de femei

de Alina Constantinescu 02 Mai. 2017 5976
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit unui studiu recent realizat de Creditinfo Romania, 31.6% din companiile inregistrate in Romania au cel putin o femeie actionar sau administrator. Iar business-ul feminin este in crestere. Au fost dispuse sa riste, au reusit sa se imparta intre familie si serviciu si datorita lor putem vorbi astazi despre antreprenoriat feminin.

Femeile pot constitui un actor consistent al dezvoltarii economice prin intermediul intreprinderilor. La nivelul anului 2008, de exemplu, doar 29,8% din companiile inregistrate la noi in tara aveau femei in actionariat. Mai mult, aceste companii ofereau peste 700.000 de locuri de munca.

Mediul de business feminin din Romania a crescut in ultimii ani, iar afacerilor conduse de femei inregistreaza o crestere anuala a cifrei de afaceri.  Incurajarea egalitatii dintre femei si barbati a devenit o politica europeana, Comisia incurajand companiile de stat sa creasca voluntar numarul femeilor aflate in functii de conducere.

Profilul femeii antreprenor din Romania

In ceea ce priveste profilul femeii antreprenor din Romania, aceasta are varsta medie de 35-50 de ani, traieste in mediul urban si are studii superioare, conform unei analize realizate de KeynsFin, iar cele mai intalnite domenii de activitate sunt comertul, contabilitatea, audit financiar, consultanta in domeniul fiscal, afaceri sau management.

„Oamenii au incredere in oameni mai mult decat in companii, iar brandingul personal reprezinta avantajul competitiv care iti duce afacerea la profit. Succesul durabil se cladeste pe autenticitate personala si pe imaginea de profesionist pe o anumita nisa. E printre putinele lucruri care fac diferenta intr-o piata extrem de aglomerata”, a declarat Mihaela Raluca Tudor, antreprenor.

Orice afacere are ca scop obtinerea profitului, atrage atentia Octavian Badescu, unul dintre cei mai dinamici antreprenori romani.

„Scopul oricarei activitati economice este maximizarea profitului, asa scrie si in manuale. Ori cine are interes sa ai tu profit? Nimeni, in afara de tine. Lumea inseamna si batalie pe resurse, iar un antreprenor trebuie sa fie un om puternic pentru a reusi sa domine restul fortelor care in mod normal isi urmaresc propriul interes”, a  precizat omul de afaceri Octavian Badescu.

 
Sursa: Elite Business Woman


Tags: afaceri romanestiantreprenoriatfemei managerafaceri conduse de femei

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]