Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poate concura campania ta crowdfunding?

de Alexandra Popescu 08 Iun. 2014 3101
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Concurenta este acerba in spatiul crowdfunding, iar presiunea este pe noile campanii. Expertul in crowdfunding, Sally Outlaw explica unele dintre elementele de baza de care campania ta are nevoie.

 
Obtine interesul media. Outlaw sugereaza identificarea punctelor specifice sau rapoartelor care vor fi interesante in conceptul tau, bazate pe cercetarea muncii lor si a publicatiilor acestora. Apoi trebuie sa imbraci email-urile clientilor, pentru ca jurnalistii sa explice de ce ideea lor este actualitatea.
 
Creeaza un must-watch pitch video. Mizele pentru acest film sunt mari: trebuie sa fie captivant, informativ si, mai presus de toate, scurt - sa atraga oamenii timp de 30 sau de 60 de secunde. Explica ceea ce vrei si ceea ce este important si nu fi plictisitor. Nu vei dori ca oamenii sa se plictiseasca si sa se opreasca la jumatatea filmului, fara sa inteleaga ceva, iar daca au inteles, sa nu o faca complet, iar mai apoi sa nu impartaseasca informatia.
 
Ofera valoare. O campanie de crowdfunding este o negociere. Ai nevoie sa dai potentialului tau finantator un motiv sa actioneze, sa ofere ceva atractiv care nu poate fi achiziotionat de oriunde altundeva. Trebuie sa fii original, sa fii convingator si sa fii sincer pentru ca acea campanie sa mearga. 
 
Nu posta si apoi sa uiti. Outlaw spune ca rularea unei companii de succes necesita un angajament de timp mai mare inainte, in timpul, dar si dupa campanie. De asemenea, se cere ca tu sa fii fara teama in a iesi si a raspandi cuvantul despre riscul tau. Ea a mai adaugat si ca unii antreprenori de crowdfunding se lauda ca vor striga "de pe acoperisuri" despre compania lor si vor promova multe dintre eforturile lor, dar mai tarziu, cand iti vei invita prietenii si membrii familiei sa te sustina, acestia vor raspunde ca nu se simt confortabil in apropierea propriilor lor contacte.
 
Este important tot timpul sa nu uiti cine te-a ajutat, sa nu te falesti cu ceea ce ai realizat, pentru ca, mai ales intr-o afacere de tip crowdfunding, ai facut totul cu ajutorul lor. In afaceri trebuie sa stii cum sa atragi interesul, cum sa atragi finantatori si, mai ales, cum sa impartasesti ideile bune.
Social media si presa, in general, sunt cele care te fac cunoscut, cele prin intermediul carora poti atrage potentiali colaboratori, clienti sau investitori. 
In afaceri trebuie sa ai acel impuls specific, sa fii curajos, mai ales cand vine vorba de negocieri. 
 


Tags: afacericrowdfundingcampaniisocial mediafinantatorifinantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]