Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele clipurilor video de tip explainer

de Alexandra Popescu 31 Iul. 2014 2618
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Clipurile video de tip explainer sunt peste tot, ele devenind un trend in marketingul online. Totusi, exista si exceptii privind aceste clipuri. Dar ce face pana la urma un clip explainer bun?

 
In continuare sunt prezentate cateva sfaturi utile in privinta acestor clipuri video.
 
Ajung la punct
William Shakespeare spunea: "concizia este sufletul spiritului". Cand vine vorba de explainer, aceste cuvinte se potrivesc perfect. Cu o atrofiere rapida a duratei atentiei consumatorilor online, este important sa obtii si sa mentii atentia persoanelor care vizualizeaza videoclipul si sa le transmiti mesajul. Un video explainer bun prezinta succint mesajul, ceea ce oamenii au nevoie sa auda pentru a deveni credibil. Poti lasa detaliile fine pentru prezentarea de pe site-ul tau.
 
Spun o poveste
Videoclipurile tip explainer bune ofera o privire abreviata asupra modalitatii de lucru a unui produs, serviciu sau a unei companii. Cele mai captivante video explainer spun o poveste care te face sa iti pese de ceea ce incearca sa comunice.
Un exemplu foarte bun in acest sens este videoclipul "No Child For Sale", al lui Andrew Davies. Sunt introdusi doi copii care trec prin diferite obstacole, cum ar fi lucrul in mine sau in fabrici ilegale. Personajele trec prin diverse procese care duc la punctul de cotitura impreuna cu o serie de solutii actionabile pentru cel care vizioneaza pentru a-i ajuta in viata reala. 
 
Incalca regulile
Este trist, insa majoritatea videoclipurilor explainer au o structura rigida, care le fac sa para fabricate. De obicei, structura este urmatoarea: problema, turning point, solutie, apel la actiune. Aceasta structura poate duce la un ritm care este incredibil de usor de recunoscut si devine enervant de-a lungul timpului. Acest scenariu poate fi ghicit la un moment dat, ba chiar poate fi ghicit si limbajul folosit.
Expresii ca "nu ar fi grozav daca…?" sunt unele care ar putea fi puse cu usurinta pe un card de bingo. 
Un exemplu in acest sens este o piesa scrisa de Chris Koseluk, clip editat pentru Causes.com. Problemele sunt puse in spatele solutiei si ofera o imagine de ansamblu asupra felului in care site-urile lucreaza si ce putem realiza cu acestea. 
 
Este important sa stii ca, impreuna cu anumite explicatii, aceste clipuri de tip explainer sunt concepute pentru a converti publicul in clienti, activisti sau sustinatori. Cele mai bune astfel de clipuri spun o poveste bogata, grijulie si angajata sau ne fac sa radem si sa dorim sa le impartasim, pentru ca sunt diabolic de inteligente. Restul doar ne tin ocupati timp de 5 secunde, inainte de a trece mai departe. 
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: clipuri videoclipuri explainermarketingvideo explainermarketing online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cercetarea de marketing in 2024. Ce este, la ce ajuta si cum o poti folosi

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Antreprenorii recurg adesea la datele calitative si cantitative pentru a analiza modul in care activeaza firma. Cercetarea de marketing realizeaza...

Influencer marketing: ce inseamna si cum poti dezvolta o strategie

de Bianca Tila
04 Dec 2023
In urma cu un deceniu, scena marketingului cu influente era limitata la celebritati si cativa bloggeri dedicati. In prezent, retelele sociale au...

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Marketingul ecologic. Cum poate fi folosit?

de Idei de afaceri
31 Ian 2024
Marketingul ecologic constituie o notiune prin care se intelege optimizarea politicii de intreprindere si de marketing in stransa corelatie cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]