Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Shoppingul - activitate studiata la fel ca o stiinta!

de Marinache Horia Cristian 13 Oct. 2015 4260
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Shoppingul .... Pentru unii, a face cumparaturi este o simpla necesitate, pentru altii o distractie, in timp ce pentru altii este o adevarata terapie de refacere a moralului si a bunei-dispozitii.

Aceasta activitate este studiata la fel ca o stiinta. Paco Underhill, cel mai mare expert in domeniu, observa de douazeci de ani comportamentul consumatorilor si in cartea sa – "Why we buy. The science of shopping" – el clarifica multe aspecte privind felul in care evolueaza gusturile si personalitatea clientilor.

Barbatii si femeile au comportamente si obiceiuri complet diferite la cumparaturi. Femeile sunt mai "compatibile" cu rafturile, cunosc foarte bine preturile produselor, sunt mai abile si mai prudente.

Barbatii, dimpotriva, petrec mult mai putin timp in magazine si de cele mai multe ori cumpara ce le sare in ochi, fara sa studieze mai multe oferte. Studiile nu sunat noi si ele arata ca atunci cand intra intr-o cabina pentru a proba o haina, 65% dintre barbati o si cumpara, in timp ce doar 25% dintre femei fac acest lucru!

De asemenea, barbatii sunt mai putin atenti la cat cheltuiesc: doar 72% dintre ei citesc etichetele cu pretul produsului, fata de 86% dintre femei. Femeile sunt meticuloase atunci când fac o alegere: 91% dintre ele citesc instructiunile de pe produs.

Daca o femeie ia din raft un produs si il tine in mana un produs in jur de 10 secunde, este foarte probabil sa il cumpere. Dar daca il studiaza mai mult de 20 de secunde, sunt sanse mari sa-l puna la loc si sa treaca mai departe.

oseph Sassoon, profesor de sociologie comportamentala la Universitatea de Stat din Milano, considera ca "intr-un supermarket, barbatul este mai expeditiv si mai putin atent cand e vorba de produse uzuale, realtiv minore.

Totusi, cand e vorba de produse scumpe (aparate si echipamente importante pentru casa), el este figura predominanta. In aceste situatii, el se arata foarte atent in evaluarea pretului si in compararea produselor".

Exista insa si anumite bunuri de consum casnic in achizitia carora barbatul are ultimul cuvânt: "Whisky-ul, berea si bauturile alcoolice tari in general – spune Sassoon – sunt alese de barbat."





Tags: cumparaturishoppingcomportamentul consumatoruluiclientistudii clientivanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Google: Noi facilitati de shopping

de Bianca Tila
03 Nov 2022
Google va implementa noi facilitati in ceea ce priveste shoppingul in paginile motorului de cautare. Astfel, unele produse aflate la reduceri vor fi...

Ce nevoi au clientii mei?

de Idei de afaceri
17 Apr 2023
Cei mai buni dintre antreprenorii de pe piata se vor centra pe directii de actiune ce au in prim-plan eforturile de satisfacere a clientului. Un...

Continutul de calitate, cheia succesului in marketing si vanzari

de Idei de afaceri
13 Feb 2018
Despre necesitatea tot mai mare de a integra functia de vanzari cu cea de marketing in cadrul companiilor se vorbeste de mult timp. Clientii se...

Cum este mesajul de marketing ce duce la vanzari considerabile

de Teo Manole
08 Iun 2016
S-ar putea sa fiti surprinsi atunci cand descoperiti ca exista o diferenta mare intre ceea ce compania vinde si ceea ce clientii cumpara de fapt....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]