Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 sfaturi pentru un nivel ridicat al vanzarilor pe timp de criza!

de Ilinca Dobrescu 13 Iul. 2011 3328
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproape orice afacere intampina situatii dificile in a-si mentine nivelul vanzarilor la standarde satisfacatoare in perioadele de criza economica. In aceste situatii trebuie adoptate si implementate strategii eficiente care sa aduca produsele sau serviciile in ochii consumatorilor prin prisma multiplelor avantaje si beneficii majore.

De asemenea, antreprenorii trebuie sa actioneze cu multa precautie cand lanseaza produse sau servicii in aceste perioade in care disponibilitatea de achizitie a clientilor scade si incepe sa treaca printr-un proces aspru de selectie.

1.    In aceste situatii, consumatorii incep sa achizitioneze doar produsele necesare si isi reduc cumparaturile bazate pe dorinte, in favoarea celor bazate pe nevoie clara, bine definita. In acest sens, orice produs trebuie oferit subliniandu-se calitatile sale de a rezolva probleme si nevoi.

2.    Un alt sfat pentru oamenii de afaceri este sa stabileasca politici de pret care sa includa promotii si oferte speciale. Includeti in pachetele de tip oferta orice produs al carui nivel de vanzari doriti sa il cresteti sau doriti sa il mentineti pe o linie de subzistenta.

3.    Lansati produse ieftine, produse reduse ca si cantitate, produse pentru producerea carora nu sunt necesare ingrediente scumpe. In acest fel puteti sa le comercializati sub preturi scazute si sa efectuati vanzari mari.

4.    Modificati-va produsele deja existente. Sa spunem ca detineti o afacere de fabricare de sapun organic. Modificati ambalajul si optati pentru o varianta mai ieftina. Pretul de vanzare poate fi scazut iar calitatea produsului nu este afectata. Pentru dvs aceasta solutie va reprezenta o modalitate de a va creste vanzarile si de a economisi si capital important.

5.    Extindeti-va baza de clienti. Cautati in permanenta noi piete cu potential ridicat. In cazul in care este posibil, luati in calcul si un export de produse, piata externa fiind de multe ori mai adecvata pentru anumite produse.
Spre exemplu, ouale de prepelita sunt produse pentru care exista o anumita cerere in tara, insa aceasta creste considerabil in strainatate, unde pretul creste si el foarte mult. La fel se intampla si cu produsele pe baza de lapte de capra si bivolita care sunt considerate adevarate delicatese in afara, fata de situatia interna.




Tags: vanzari marinivel mare vanzariafacerepolitici de pretafacere criza economica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caracteristicile esentiale ale berii artizanale. O afacere de succes

de Idei de afaceri
21 Nov 2023
Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer". Noi ne vom referi la termenul simplu "bere", un produs de fermentatie...

Incepe o afacere cu flori in ghiveci. Cum sa te impui pe piata si sa obtii profit

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Pe cat de mare este oportunitatea de a demara o afacere cu flori, pe atat de atenti trebuie sa fie noii antreprenori la conditiile comerciale...

Cum sa ai o afacere de succes: 5 carti de business care te pot ajuta in cariera

de Idei de afaceri
09 Iul 2020
Cititul reprezinta o modalitate rapida de a afla informatii noi, de a gandi creativ si de a-ti diversifica perspectivele. Intrebat care este...

Succesul in business: 5 modalitati pentru a-ti promova inteligent afacerea locala

de Idei de afaceri
19 Iun 2020
Promovarea unui business este o provocare constanta pentru intreprinzatori, cu atat mai mult daca au o afacere locala. Pentru a supravietui,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]