Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli majore intr-un plan de afaceri! Evitati-le sau reparati-le!

de Ilinca Dobrescu 13 Ian. 2013 3390
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un plan de afaceri corect reprezinta punctul de plecare pentru o afacere sanatoasa. Ce inseamna sa ai o afacere sanatoasa? Inseamna sa ai toate sansele ca ea sa iti aduca profituri. Stii ce viziune te calauzeste, in ce directie trebuie sa mergi, ce obiective trebuie sa atingi, ce obstacole te asteapta in cale, ce sarcini si responsabilitati detine fiecare angajat cheie, cat trebuie sa te imprumuti, daca ai nevoie de partener si ce se intampla daca afacerea nu aduce banii de care ai nevoie.

Pe scurt, un plan de afaceri devine mana ta dreapta si nimeni nu contesta acest lucru, desi sunt inca multi afaceristi care neglijeaza acest aspect. Si cand spunem ca ei neglijeaza planul de afaceri, ne referim la cei care nu il vor proiecte deloc, il vor proiecta sub o forma superficiala sau il vor proiecta ca la carte si apoi nu il vor mai consulta prea curand.

Pentru restul, cei care stiu cat de important este un plan de afaceri corect pentru viitorul profiturilor lor, iata si 5 dintre cele mai mari greseli care strica orice sanse de succes:

1. Nu punem accent pe marketing.
Un plan de afaceri trebuie sa va spune cum veti vinde ce produceti, fie ca este vorba despre produse sau servicii. Planul trebuie sa contina un plan de marketing care sa delimiteze strategiile de marketing, obiectivele de marketing, specialistii care se vor ocupa de aceste aspecte, analize, studii, cercetari, estimari de buget si nu numai.

2. Nu punem accent pe dezvoltare. O alta greseala pe care multi afaceristi o comit cand proiecteaza un plan de afaceri este cea referitoare la lipsa accentului de strategiile de dezvoltare. Multi lasa lucrurile sa curga de la sine si asteapta ca dezvoltarea sa apara in timp, din mersul lucrurilor. In fapt, dvs trebuie sa impuneti maniera in care se va dezvolta afacerea inca de dinainte ca aceasta sa existe!

3. Nu punem accent pe detalii. Multi afaceristi isi redacteaza planurile de afaceri in graba, cat mai rapid. Si multi considera ca nu au nevoie de planuri de afaceri stufoase, asa ca vor ramane la un numar de pagini cat mai mic cu putinta. Greseala majora vine din lipsa detaliilor care pot face diferenta dintre profituri si faliment.

4. Punem prea mult accent pe detalii. La extrema sunt afaceristii care se pierd in detalii si ajung sa detina planuri de afaceri ce seamana cu colectia de romane ale unui scriitor meticulos. Ce conteaza cel mai mult este sa nu ne pierdem in detalii si apoi sa ne pierdem concentrarea de la lucrurile care conteaza cel mai mult.

5. Facem rabat de la calitate. Aici ne referim la calitatea informatiei, a studiilor, a analizelor, a cercetarilor, a datelor care vor canaliza eforturile noastre intr-o anumita directie. In mod real, numerosi afaceri detin un plan de afaceri in functie de care vor lua decizii uriase si totul pe baza unor date neconcludente, adunate din mediul online, fara cercetari si analize solide. Recomandarea noastra este sa detineti ajutoare, specialisti si experti, consultanti si profesionisti care sa va ofere informatii clare, sigure, 100% corecte. De aici puteti incepe demersurile de start-up, dezvoltare sau exit strategic.


Mult succes si nu uitati sa ne adresati intrebarile voastre in casuta de comentarii. Specialistii nostri va pot ajuta sa realizati un plan de afaceri corect 100%!



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriplan de afaceriplan afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]