Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 idei de luat in calcul atunci cand afacerea ta este la inceput

de Andrioae Ruxandra 23 Mai. 2014 2489
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unele riscuri fac parte din meseria de a fi antreprenor si multi antreprenori folosesc riscul in sens constructiv. Ei creeaza, pana la urma, o noua afacere din nimic, inovand noi produse sau servicii si creand companii care aduc schimbari lumii. Dar in timp ce nu exista reguli stricte pentru a crea ceva complet nou, exista cateva idei care functioneaza pentru multi antreprenori. Desi aceste idei nu garanteaza succesul, iti pot furniza indicii daca te afli pe drumul ce bun sau nu.

Mai jos ai cateva idei pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand esti pe cale sa-ti infiintezi o afacere.
 
Gandeste "intrerupt"
 
Cele mai bune idei au legatura cu imbunatatirea. Asadar, ele schimba modul in care cineva obisnuieste sa faca lucruri, abandonand vechile metode. Aceasta inseamna ceea ce antreprenorii se refera la "intrerupere".
De exemplu, Dropbox a facut ca hardurile externe sa fie de domeniul trecutului. Si asta nu este tot. Serviciul a incetat sa mai produca o noua piata de produse completa avand competitori aflati in plina extindere din aceeasi nisa.
Wordpress si Adobe Muse sunt doua produse diferite, dar puse in legatura, intrerupand piata de web design. 
 
Aplica regula de 25%
 
O cale de a te gandi la produsele si serviciile tale, in special atunci cand este vorba despre o nisa destul de exploatata, este sa te gandesti la modul in care concurezi.
Una dintre cele mai usoare cai este folosesti regula de 25%.
Produsele sau serviciile tale ar trebui sa fie capabile sa faca ceea ce fac si competitorii pentru clienti, cu exceptia faptului ca le vei imbunatati cu 25%.
Folosind produsele sau serviciile tale, clientii pot primi recomandari spre afacerile lor incluse in acesti 25% sau poti lua in calcul o reducere in cifra aceluiasi procent.
 
Fii pregatit sa dai gres rapid
 
Riscul esecului vine la pachet cu indrazneala afacerii de inceput. Dar si faptul ca dai gres poate ajuta un antreprenor sa invete si sa imbunatateasca un produs sau un serviciu. Ideea este sa gresesti curand ca sa iti poti redresa calea spre succes.
 
Chiar si marile companii de dimensiunea Microsoft au invatat ca importanta esecului are legatura cu efortul de a tine pasul cu inovatia. Inceputul afacerii tale nu trebuie sa fie diferit.
Inceputurile au nevoie de un sistem de sprijin. Putin probabil ca afacerea ta sa fie un succes peste noapte, asadar vei avea nevoie ca un grup loial de utilizatori priceputi sa te sustina la inceput, oferindu-ti feedback ca produsul sau serviciul tau sa se dezvolte.
Crearea unei retele presupune sa oferi oamenilor ceva valoros si demn de contributiile lor, chiar daca sunt voluntare.
 
Fie ca este vorba despre contentul gratuit pe care il furnizezi pe site-ul tau sau despre informatiile video legate de ceea ce oferi, voluntariatul este o cale de a construi o comunitate care te va ajuta sa raspandesti vorba despre afacerea ta.
 
Sprijina-ti inceputul afacerii
 
A-ti sprijini afacerea la inceput inseamna sa abordezi afacerea din mai multe puncte de vedere. Ia in calcul birourile online, redu costurile de productie pe masura ce te dezvolti, finanteaza pe masura profitului si angajeaza in functie de succesul dobandit. 
Conform caii traditionale, iti scrii planul de afaceri, il prezinti investitorilor, aduni o echipa, plasezi produsul si incepi sa vinzi cat poti. Si undeva in timpul derularii evenimentelor, probabil vei intampina o intrerupere fatala. Soarta nu iti este alaturi...Conform studiilor facute de Scoala de Afaceri de la Harvard, 75% dintre afacerile de inceput esueaza.
 
In schimb, sunt favorizate inceputurile "sprijinite". Abordarea consta in experimentarea si feedbackul clientului ca o alternativa la planificarea elaborata. De asemenea, implica mai putina investitie.
 
Abordarea inceputului de afacere "sprijinit" ti se potriveste?
 
Sursa: smallbiztrends.com
 


Tags: afaceriantreprenoristart in afacerisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]