Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari la care sa raspunzi inainte de a redacta un plan de afaceri

de Stanciu Ioana 05 Oct. 2020 7252
3.78 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planul de afaceri ne ajuta in numeroase aspecte ale afacerilor noastre. Nicio banca nu ne va acorda credite bancare, nicio institutie de reglementare nu ne va acorda subventii, fonduri, autorizatii fara existenta unui plan de afaceri corect, eficient.

Un plan de afaceri aduce in prim-plan detalii legate de avantajele unei afaceri sau ale unei idei de afaceri in paralel cu cele competitoare. Diferentierea este unul dintre cele mai mari si importante secrete pentru succesul in mediul business si doar un plan de afaceri corect proiectat poate sa organizeze aceste date importante.

Iata 5 intrebari-cheie la care pot sa raspunda cei care doresc realizarea unui plan pot raspunde, si vor avea astfel, elemente esentiale care sa ajute la clarificarea planului si la intelegerea rolului acestuia si a afacerii in esenta.

Ce afacere vrei sa lansezi?

Majoritatea companiilor au o scurta descriere a activitatii lor, a misiunii lor. De cele mai multe ori, in 30 de cuvinte ele pot explica de ce exista pe piata si care sunt principiile de ghidare pe care le folosesc. Poti incepe facand si tu acest lucru, iar aceasta scurta descriere sa o adaugi in planul tau.

Care sunt tintele/obiectivele pe termen scurt si mediu?

Descrierea de mai sus trebuie urmata de prezentarea obiectivelor si pragurilor afacerii. Obiectivul este, putem sa-i spunem si asa, destinatia unde vrei sa ajungi, unde vrei sa ajunga afacerea ta.

Pragurile sunt etape pe care le parcurgi pana sa-ti atingi obiectivul.
De exemplu, un obiectiv poate fi sa ajungi sa deti o afacere sanatoasa si de succes, care sa fie lider in serviciile oferite clientilor. In acest caz, pragurile pot fi tinte anuale de vanzari si anumiti indicatori care masoara satisfacerea clientilor.

Ce este important pentru tine la aceasta afacere?

Fie ca te axezi pe satisfactia clientilor tai, sau pe cresterea organica a afacerii, sau poate, intr-o prima faza, doar pe a-ti face afacerea cat mai vizibila, trece aceste aspecte in planul tau de afacere.

Cui ii sunt adresate produsele/serviciile tale?

Incearca sa raspunzi cat mai detaliat la aceste intrebari. Descrie segmentul de piata pe care iti vei desfasura activitatea. Acesta are un ritm de crestere? Ce schimbari prevezi ca se vor intampla pe piata, pe o perioada scurta de timp? Dar pe o perioada lunga de timp? Ce vei face pentru a profita de ele?

Cine e cu adevarat concurenta?

Analizeaza competitia si descrie punctele lor tari si competentele lor de baza. Care sunt factorii care le fac pe aceste firme sa reuseasca? Care crezi ca sunt principalele tale atuuri in raport cu competitia?
Ai experienta in acest domeniu, anumite abilitati de adaptabilitate ridicate? Esti destul de puternic sa rezisti acestei aventuri?

Raspunzand la aceste intrebari, descrierea afacerii tale capata sens si poate fi inteleasa cu usurinta de catre cei care iti vor fi viitori clienti/parteneri/furnizori.

Mai multe detalii despre redactarea planului de afaceri gasiti aici>>


Tags: plan de afaceriafacere de succesclienticoncurenti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.78 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Model de plan de afaceri. Constituirea unei ferme ecologice cu gaini Brahma

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social poate fi impartit in doua parti sociale cu valoarea de 100 lei fiecare si...

Cand si de ce este un plan de afaceri util?

de Idei de afaceri
23 Ian 2023
In primul rand, in mod evident, la infiintarea unei intreprinderi. Cine doreste sa infiinteze o intreprindere are nevoie mai intai de o idee de...

Solutii in afaceri. Suport clienti

de Idei de afaceri
26 Aug 2022
In ziua de astazi, foarte multi clienti folosesc mai multe canale de comunicare atunci cand au o problema cu serviciul sau produsul cumparat. De...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]