Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 pasi esentiali pentru a-ti infiinta un start-up

de Stefania Tale 12 Iul. 2011 3194
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Asigura-te ca ai acoperit toate aspectele de baza inainte sa te lansezi in afaceri. Exista mii de afaceri pe care ai putea sa le incepi, datorita noii tehnologii si ingeniozitatii. In ciuda vastului univers al posibilitatilor, exista cativa pasi esentiali pe care trebuie sa ii faci inainte sa incepi o afacere, oricare ar fi aceasta.

1. Realizeaza o analiza de piata



Doar pentru ca vei construi sau vei vinde ceva nu inseamna neaparat ca cineva il va cumpara. Primul pas esential este sa iti cercetezi piata potentiala. Cine are nevoie de ceea ce oferi tu? Exista loc pentru produsul sau serviciul tau pe piata sau aceasta este saturate deja? Piata aceasta este nationala? Exista o nisa? Iti poti defini clientii ideali? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa raspunzi inainte sa te gandesti sa iti deschizi o afacere.
 
Foarte multi antreprenori au aflat ca nu exista cota de piata suficienta pentru a fi capturata de ei. Altii au realizat ca piata lor tinta este prea limitata pentru ca afacerea lor sa functioneze.

2. Numara-ti banii

Nu poti incepe o afacere fara capital. Stabileste cat ai, cat vei avea nevoie si cum vei face pentru a-i castiga. Daca planuiesti sa cauti investitori sau finantari, incepe sa scrii un plan de afaceri si testeaza-ti oferta. Cerceteaza costurile asociate cu afacerea ta. Afla de cati bani vei avea nevoie si decide de unde ii vei lua.  

3. Angajeaza un avocat de drept comercial

Nu e neaparat nevoie sa ai un avocat platit permanent, dar va fi bine sa angajezi un avocat experimentat in noi afaceri pentru a te ajuta sa incepi. Avocatul tau te poate ajuta la lucruri precum crearea contractelor, revizuirea concesiunilor si determinarea structurii afacerii potrivite. Un avocat bun va sti ceea ce incerci sa faci si te va ajuta sa iti structurezi afacerea intr-un fel benefic pentru tine. Cea mai buna metoda de a gasi un avocat bun este prin referinte sau prin intermediul networkingului.

4. Angajeaza un contabil bun

Un contabil va lucra colaborand cu avocatul tau si te vor ajuta sa gasesti cea mai buna forma de proprietate. Acesta te poate ajuta de asemenea sa stabilesti programarile si alte proceduri care te vor ajuta ani buni. Cel mai important, un contabil bun te va ajuta la planificarea taxelor. De asemenea, vei dori sa ai un contabil care intelege legile, din moment ce orice stat are anumite legi incalcite, precum taxele din vanzari.

5. Decide cu privire la structura afacerii

Alegerile tale includ titlul de proprietate, parteneriatul, corporatiile si asociatiile cu raspundere limitata. Raspunderea personala, taxele, hartiile si legile variaza foarte mult de la afacere la afacere. Avocatul si contabilul tau vor juca un rol important in a te asista in aceasta decizie foarte importanta.

6. Gaseste un nume afacerii tale

Poate parea simplu sau evident, dar numele afacerii tale inseamna numele prin care vei fi recunoscut in lume. Un nume potrivit va spune multe despre compania ta. Fa o lista cu nume potentiale si triaza lista pana ajungi la unul care descrie cel mai bine compania ta in cateva cuvinte, in timp ce este si atragator, usor de retinut, usor de pronuntat si usor de scris. Ar trebui totodata sa iei in considerare cum va fi tradus. Va trebui sa faci cercetari sa vezi daca nu cumva exista: a) nume similare de afaceri; b) nume similare de domenii.

7. Obtine toate licentele si permisele necesare

O data cu licenta afacerii, e posibil sa ai nevoie de licente aditionale in functie de tipul de afacere si de legi. Multe profesii, asa cum sunt contractorii si agentii imobiliari, au nevoie de licente pentru a produce si/sau vinde produse specifice. Este de asemenea important sa cunosti legile din zona ta inainte sa deschizi o afacere.

Exista cu siguranta si alti pasi importanti pentru a incepe o afacere, asa cum sunt gasirea unui expert in tehnica si lansarea unui website (un necesar in piata competitiva din ziua de azi). Totusi, daca urmezi cei sapte pasi de mai sus, te vei simti mai sigur pe tine si mai pregatit pentru afaceri.


 



Tags: cota de piataanaliza de piatacapitaltaxe

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]