Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri agricole in Romania - Cultivarea mustarului!

de Ilinca Dobrescu 29 Aug. 2013 4930
3.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mustarul se cultiva si in Romania, insa nivelul competitional este redus in acest moment, fata de nivelul necesar pentru acoperirea cererilor existente. Asa se face ca daca am avea infuzii mai importante de capital banesc, am putea acoperi cererile din productie interna, fara importurile existente in prezent.

Mustarul se cultiva pentru semintele sale bogate in ulei (pana la 40 de procente). Semintele sunt folosite in industria alimentara iar turtele ramase dupa extragerea uleiului se folosesc pentru producerea mustarului alimentar si in medicina, noteaza ClubAgricultura.manager.ro.

Ca planta de cultura, mustarul poate oferi rezultate bune in anii secetori datorita perioadei scurte de vegetatie. Discutam despre o perioada de 80-90 de zile. Ca plante premergatoare se recomanda leguminoasele anuale si perene, cerealele si prasitoarele.

Esential de retinut este faptul ca nu se recomanda monocultura si nici cultivarea mustarului dupa culturi de crucifere, mac, fasole, soia sau floarea soarelui.

Mai mult, aceeasi sursa noteaza faptul ca aratura se executa vara, pana la data de 1 septembrie. Adancimea recomandata pentru aratura este de 22-25 cm sau toamna, pana la 25 octombrie. In aceasta perioada, adancimea recomandata este de 28-30 cm.

Specialistii clubagricultura.manager.ro explica faptul ca pentru semanat este nevoie de samanta omologata si cu puritate de 98%, cu germinatie de 90%. Semanatul incepe primavara cat mai devreme. Distanta intre randuri este de 12,5 cm cu 15-16 kg samanta/ha sau la 25 cm cu 7-8 kg/ha. Adancimea de semanat este de 2-4 cm.

Cat despre daunatori, cultura de mustar este amenintata in mod principal de gandacul albastru, de puricii de pamant si de viespea rapiteti.

In mare, descoperim o cultura extrem de interesanta pentru 2014, pe care putem sa o planificam chiar de anul acesta. La urma urmei, sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de afaceri si investitorilor cauta sa isi diferentieze afacerile de cele deja existente in cadrul mediului business. Asa ca ne concentram pe lavanda, pe mac alb, pe andive sau chiar pe mustar.



sursa foto: www.sxc.hu




Tags: mustarafaceri cu mustarculturi de mustarcultivarea mustarului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]