Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva intrebari care te vor ajuta sa-ti dezvolti ideile de afaceri

de Andrioae Ruxandra 28 Apr. 2014 2593
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru cineva care este novice la capitolul afaceri, sloganuri de genul "alatura-te echipei mele si nu vei mai duce grija banilor", "succesul este posibil pentru oricine utilizeaza programele noastre", "sistemele noastre de a face bani produc sute de rezultate reale" sau "nu te lasa prins in vraja visatului la cai verzi pe pereti" reprezinta simboluri ale business-ului. Ultima parte, cea cu visatul la cai verzi pe pereti, este insa foarte reala, pentru ca a ajunge un om de afaceri nu este suficient sa crezi cand cineva iti spune ca iti vei indeplini visurile. Drumul spre succes este dificil si greu de urmarit, dar daca esti suficient de implicat si vei urmari scopuri reale, sansa de reusita este foarte mare.

Sloganurile de mai sus sunt prezente in fiecare zi peste tot felul de site-uri care promit sa te scape de grija banilor. Cu totii stim insa ca sansa unei afaceri profitabile este actiunea, nu doar ideile bune. O multime de site-uri si de carti te invata cum sa ai idei bune de afaceri, dar niciunele nu iti vor pune intrebarile la care trebuie sa raspunzi daca vrei sa-ti incepi o afacere.
 
Ce talente sau aptitudini ai?
Nu-ti poti deschide un cabinet stomatologic daca tot ceea ce ai facut pana acum a fost sa lucrezi pe santier. Cu ce te ocupi? Ai putea fi propriul tau angajat? Afacerile de succes sunt conduse de oameni cu experienta in domeniul in care afacerile ruleaza si, cu cat experienta este mai mare, cu atat ei vor sa fie independenti in ceea ce priveste propria munca.
 
Ai putea sa-ti adaptezi aptitudinile?
Uneori, oamenii talentati sunt auto-depasiti. Poti avea impresia ca nu mai exista loc de intrare pentru un alt partener pe piata de afaceri si ca nu vei dori sa ajungi din nou in punctul in care lucrai pentru altii in trecut. Ai putea sa-ti modifici aptitudinile si experienta pe care ai acumulat-o lucrand pentru altcineva?
 
Ai putea sa-ti transformi hobby-ul intr-o afacere?
Ai vreun hobby care ar putea deveni o sursa de venit? Iti place gradinaritul, de exemplu? Ce spui de o firma de gradinarit? Te pricepi la gatit? Ce parere ai despre o firma de catering pentru oamenii care dau petreceri acasa? Iti place sa urmaresti istoria familiei tale? Poti infiinta un serviciu care sa aiba in vedere arborele genealogic al unei familii. Un hobby nu e doar un hobby, altii pot plati pentru el.
 
Ce fel de persoana esti?
Personalitatea si psihicul tau iti sugereaza idei de afaceri? Daca iti place sa intalnesti oameni persuasivi, ai putea fi priceput in vanzari. Exista sanse ca cei care sunt propriii angajati sa vanda altora propriile produse. Daca esti organizat si metodic, ofera oamenilor ocupati un serviciu care sa aiba in vedere asistenta personala. Alegand un domeniu care sa completeze inclinatiile tale native nu iti va determina afacerea sa fie mai confortabila, dar iti va mari sansele de succes.
 
Ai putea lucra de acasa?
Daca esti parinte si obligat sa stai acasa, cat de mare este casa ta? Ai putea sa iti rezervi un spatiu pentru repararea sau prelucrarea jucariilor de plus? Ai putea sa-ti vinzi produsele prin telefon? Oportunitatile cresc pentru cei care utilizeaza computerul si telefonul. Acest lucru include orice incepand cu procesarea cuvintelor pentru site-uri pana la scrierea libera, de tip freelancer si consultanta.
 
De ce fel de bunuri sau servicii au nevoie companiile locale?
Exista asemenea bunuri sau servicii care sunt dificil de obtinut pe plan local? O noua zona industriala, de exemplu, poate contine un numar mic sau mediu de firme, dar fara ca vreuna dintre acestea sa aiba cantina personalului, asadar este nevoie de un fel de serviciu de catering. Poate un sandvis-bar ar putea rezolva problema. Ar putea fi zone in piata de livrare a serviciilor in stransa legatura cu alte zone industriale centrale. Exista, cu siguranta, servicii care lipsesc de pe piata de afaceri locala.
 
Au colegii tai vreo idee de business?
Vorbeste cu reprezentantii in vanzari ai departamentului tehnic si cu propriii colegi de munca. Oamenii care au lucrat in aceeasi companie o perioada lunga de timp vor avea frecvent idei de improvizare sau de servicii de care nu s-au ocupat. Poate fi simplu in ceea ce priveste manufacturarea sau poate fi un serviciu dificil de obtinut de companie.
 
Poti identifica noi idei de afaceri?
Daca incerci sa faci brainstorming cu prietenii sau cu cei din jur vei vedea ca poti gasi idei noi de afaceri. Exista oportunitati de afacere pentru o gama larga de noi produse sau servicii in conservarea energiei, producand o mai buna izolare in case si fabrici. Poti avea idei pentru dispozitive simple pe care crezi ca oamenii le-ar folosi. 
 
Urmaresti stirile?
E o veche zicala potrivit careia exista o zi neagra ce nu va ocoli pe nimeni. Ziarele, televiziunea si radiodifuziunea din zilele noastre tind sa se concentreze pe vesti proaste. Majoritatea articolelor, daca le citesti cu atentia unui om interesat de o oportunitate, vor dezvalui probleme ce necesita o solutie. Scanarea sectiunilor de reclame din ziare e o buna modalitate de a intelege esantionul de cerere si oferta. 
 
Poti vedea oportunitatile produselor naturale? 
Sperieturile recent cauzate de produsele alimentare au exprimat ingrijorarea opiniei publice cu privire la modul in care produsele alimentare sunt produse. Atitudinile consumatorilor sunt in schimbare: oamenii devin tot mai interesati de alimente produse in mod natural, de exemplu, produsele alimentare ecologice si de cumpararea acestora de la pietele locale. Pietele taranilor au devenit populare si confera o gama larga de gama de produse. In acelasi timp, unii oameni au devenit circumspecti cu privire la medicina traditionala si la droguri medicamentoase si sunt atrasi tot mai mult de medicina complementara. Oportunitatile de afacere pot include comertul cu amanuntul de alimente produse in mod natural, de exemplu, retailer de alimente ecologice sau oferirea de servicii complementare de medicina, de exemplu, aromoterapie sau homeopatie.
 
Ai putea cumpara o afacere existenta? 
Ati putea lua in considerare cumpararea unei afaceri deja existente, dar daca ati face-o, asigurati-va ca aflati de ce proprietarul este doritor sa o vanda. Chiar daca vanzatorul se retrage, de ce nu a lasat afacerea de valoare pe mana familiei sale pentru a-i continua munca? Intreprinderile de vanzare sunt, de obicei, anuntate in ziarul local, pe diferite site-uri si ar putea fi, de asemenea, publicate in reviste de specialitate relevante. 
 
In cele din urma - Nu te lasa "paralizat de analiza". Uneori, trebuie doar sa pui mana si sa faci ceva. Actiunea este la fel de importanta ca si ideea. Fa cercetarile necesare, fa-ti cunostinte noi, alege o idee care sa te bucure si pune-o in aplicare. Aminteste-ti ca titlul era adevarat: "Nu te lasa prins in visare cu ochii deschisi pentru ca mai apoi sa te pensionezi falit".
 
Sursa: www.companypartners.com
 


Tags: afaceriidei de afacerisfaturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ce reprezinta punctul de lucru al unei companii si procedura de deschidere/inchidere punct de lucru

de Bianca Tila
14 Mar 2024
Deschiderea unui punct de lucru are diverse intrebuintari si reprezinta o dezvoltare clara a afacerii tale. Punctul de lucru ajuta la desfasurarea...

Administrator firma. Ce face mai exact un administrator de firma si ce drepturi are

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Daca va ganditi sa infiintati o afacere, trebuie sa luati in calcul toate strategiile posibile pentru o imagine buna in spatiul public, dar si...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Cum sa-ti alegi corect nisa de business

de Bianca Tila
26 Mar 2024
Indiferent daca deschizi o afacere intr-o industrie unica sau pe o piata saturata, este important sa va diferentiati de concurenta pentru a va...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]