Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari greseli ale antreprenorilor in prezent

de Victor Oancea 15 Iul. 2011 2964
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile din ziua de astazi sunt conduse dupa reguli noi ale jocului, intr-un mod mai agresiv, cu un adaos major de creativitate, spirit de inovatie si mult curaj. Consumatorii sunt intr-o dinamica permanenta si au nevoie de produse care sa se plieze pe dorintele si nevoile lor care se modifica foarte rapid. In acest sens, antreprenorii trebuie sa vina cu idei de afaceri viabile si sa stie cum sa le administreze in noua era a schimbarii.

O prima mare greseala este de a copia afaceri si de a le conduce intr-o nota monotona, fara inovatie, fara creativitate sau originalitate. Competitia reuseste cu mare usurinta sa striveasca astfel de afaceri care nu vin cu nimic in plus si care nu detin un avantaj major care sa le detaseze de restul afacerilor din industria in care se situeaza.

O alta greseala este de a subestima concurenta. In prezent este foarte usor sa demarezi o afacere si sa o dezvolti pana in punctul in care se poate numi profitabila daca iti cunosti concurentii de pe piata. In caz contrar, nu vei sti cum sa iti aduci ideile de afaceri la o forma competitiva de top.

Oamenii de afaceri din ziua de astazi trebuie sa se bazeze foarte mult de networking, pe crearea de relatii si contacte folositoare. Prea multi antreprenori vin cu idei de afaceri excelente dar nu se bucura de succes din cauza ca asteapta consumatorii sa vina la ei si nu invers.

Mai mult, antreprenorii gresesc in mod cumplit si iremediabil atunci cand se asteapta sa aiba succes peste noapte. Din cauza ca sunt supusi la un volum mare de informatii si stiri care promoveaza afaceri care cresc rapid, oamenii de afaceri uita ca este nevoie de mai multa munca in prezent pentru a reusi pe o piata saturata in majoritatea cazurilor.

O ultima greseala foarte des intalnita este cea de a complica mult prea mult ideile de afaceri viabile. Din ideea de a inova o afacere, multi antreprenori aduc in discutie proiecte neviabile, nefunctionale si prea complexe pentru ce se cere pe piata. Ideea de baza este ca orice consumator are nevoie de produse si servicii functionale, simple si accesibile. O prea mare incarcatura de accesorii, caracteristici si dotari face de foarte multe ori un produs prea greu de asimilat pentru clienti si prea costisitor pentru proprietarii de afaceri.

Antreprenorii trebuie sa constientizeze ca piata necesita idei originale, viabile, ieftin de implementat, usor de asimilat si promovate catre sectoarele vizate intr-un mod cat mai de impact.




Tags: idei de afaceriafaceriafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]