Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Construieste o echipa si o cultura pentru o perioada mai lunga

de Alexandra Popescu 07 Iun. 2014 2775
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria marketingului poate fi, la un moment dat, afectata de cifra de afaceri mare, de concedieri sau de politica. Unele birouri pot oferi medii de lucru toxice, iar angajatii nu mai au daruinta necesara si motivatia sa lucreze eficient.

 
In continuare iti prezentam cateva sfaturi cu privire la modul in care sa iti creezi o cultura care sa ii atraga pe cei mai buni sa joace si sa si ramana:
 
Lasa politica!  
 
Mediile de lucru politizate nu sunt motivante, acestea fiind un criminal al pasiunii. Crearea unei culturi boiler-room atrage persoane care sunt acolo pentru ei insisi, fac o echipa grozava si rareori servesc bine clientii. Aceste medii sunt cele care alunga membrii talentati ai unei echipe. 
 
Infiinteaza un magazin pentru a pastra ierarhia la un nivel minim si activeaza stimularea echipei si transparenta, acestea fiind doua dintre cele mai bune metode de a omori politica. Trebuie sa fii atent la cei care sunt nou-veniti. 
 
Recompenseaza si stimuleaza cresterea
 
Exista companii care angajeaza tineri, acestia fiind instruiti pentru a cunoaste toate dedesubturile unei afaceri si sunt iubiti si de catre clienti. Aceste persoane vor fi gata pentru un urmator pas, insa nu pot trece cu vederea ca acesta a fost primul lor job, chiar daca au trecut ani de zile. Alte companii, insa, vad in acesti oameni persoana ideala si motivata, care este pregatita pentru urmatorul pas.
 
Inlocuirea unui angajat poate presupune costuri mai ridicate, dar exista si cele intangibile, care sunt greu de cuantificat, mai ales daca tanarul a devenit un profesionist in ceea ce face. Asa ca, pentru a evita anumite neplaceri, atunci cand vezi ca un angajat este motivat si invata, dezvoltandu-se rapid, acest lucru trebuie recompensat, nu evitat si intarziat. Unul din modurile care releva clar asteptarile si obiectivele este feed-backul. Acesta trebuie facut anual sau la cerinta angajatului. Astfel vei vedea exact ceea ce isi doreste fiecare, la ce nivel sunt angajatii si daca vor sa faca un urmator pas.
 
Creeaza un mediu de inspiratie
 
Mediul de lucru este foarte important pentru o echipa. Incearca sa creezi un spatiu in care sa existe multa lumina naturala, iar cea artificiala sa semene cu cea naturala. Creeaza un spatiu primitor, deschis. In plus, construieste si unele spatii care sa ofere intimitate, unele care sa ofere inspiratie (cum ar fi o camera a artei), toate acestea contand pentru lucrul eficient. 
 
Pastreaza o usa deschisa
 
Ca o afacere sa creasca, este important sa te asiguri ca leadershipul ramane conectat la echipele si munca pe care le produci. In unele companii, liderii sfarsesc prin a fi doar niste placute pe usa sau sunt doar figuri care apar la anumite intalniri. Acest lucru nu este indicat. Un bun lider lucreaza umar la umar cu angajatii. Toti membrii echipei, indiferent de functie, trebuie sa fie implicati in ideile si munca ce trebuie executata. Pentru o mai buna productivitate, pastreaza o ureche ciulita catre alte voci. De acolo se poate ivi o idee extraordinara.
 


Tags: afaceriechipamarketingantreprenoriangajatileadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]