Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum realizezi un plan de afaceri pentru strangerea de capital

de Octavian Dinu 09 Iul. 2015 3945
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca ai ca scop strangerea de capital pentru businessul tau, va trebui ca in planul de afaceri sa prezinti elemente legate de dimensiunea pietei, de experienta echipei tale si de obiectivele financiare pe termen lung.

Tinand cont de situatia economica, trebuie sa-i convingi pe potentialii finantatori ca planul tau afaceri este viabil, lucru ce va fi cu atat mai dificil.

Din moment ce economia inca se mai straduieste sa revina pe un fagas normal, antreprenorii sunt sub presiunea de a-si masura puterea propriei piete – in detaliu – inainte de a-si propune sa obtina capitalul.

Bazeaza-te pe estimari realiste in planul tau de afaceri!

Incearca sa iti testezi pe piata produsul la scara mica pentru a putea estima realist cat de mult poti vinde pe viitor, sugereaza Edward Hess, profesor la Universitatea Virginia, la Darden School of Business.

„Finantarea antreprenoriala nu se mai bazeaza pe planuri de afacere formale, ci mai degraba pe planurile care demonstreaza ca exista clienti care sa cumpere ceea ce incerci sa vinzi”, spune Hess.

Una dintre cele mai frecvent intalnite greseli pe care le fac antreprenorii in cadrul planurilor de afacere este de a-si imagina ca vor acapara un anume procent de piata pentru produsul lor, fara sa explice cum intentioneaza sa o faca, spune Mark Steranka, director de planificare si politica pentru Grupul de Consultanta Moss Adams’ din Seattle.

„Nu poti sa te joci cu cifrele”, afirma Steranka.
„Care vor fi deciziile-cheie pe parcursul procesului? Care vor fi strategiile-cheie? Trebuie sa duci o munca de lamurire asidua pentru a explica cum ti-ai planificat sa ajungi din punctul A in punctul B.


Tags: plan de afaceriplan afaceriafacericapitalbanifinantatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]