Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca nu ai inca un produs pe piata, agentul de import-export este solutia

de Alexandra Popescu 03 Sep. 2014 6033
2.89 din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca iti doresti sa devii agent de import-export, va trebui sa lucrezi mult si sa fii dedicat. Daca nu ai propriul produs pe piata, poti incerca sa devii un astfel de agent.

 
Stiai ca este posibil sa devii agent chiar daca nu investesti o suma mare de capital? Citeste in randurile de mai jos cateva sfaturi utile in acest sens.
 
Devin-o agent de import
 
Avand propria afacere, ai sansa de a castiga profituri destul de mari. Dar daca nu, agentul de import-export poate fi solutia. Asa ca, probabil, cea mai buna zona pentru a incepe este cea a alimentelor. Intotdeauna va exista o piata pentru alimente, asa ca iti va fi mult mai usor sa gasesti companii carora sa le vinzi diferite produse. 
 
Incepe sa iti construiesti un portofoliu si atrage potentiali clienti. Unii agenti pot castiga bani frumosi daca lucreaza pe timp de noapte sau in weekend. Poti castiga si mai mult daca lucrezi cu norma intreaga. Daca ai un loc de munca, inca nu renunta la acesta. Stabileste daca afacerea merge bine si atunci cand incepi sa castigi bani ia in considerare sa te ocupi de ea cu norma intreaga. Importul poate fi o provocare, dar daca o poti face, poti reusi. Cand importi, vei contacta companii din alte tari si vei fi cel care va gasi vanzatori locali pentru produs. Investeste timp si efort. Daca esti un lucrator inrait, poti deveni unul dintre cei mai buni agenti din zona ta.
 
Devin-o agent de export
 
Incearca sa identifici daca ai nevoie de o licenta ca agent de import-export. O companie alege , de obicei, sa faca afaceri cu cei care sunt licentiati si au un permis. Consulta-te cu agentia locala in cauza si verifica cerintele. Poti face site-ul mult mai atractiv daca arati ca esti licentiat ca agent import-export, asa ca fa-ti site-ul prietenos si incepe sa iti creezi propriul portofoliu. Daca le dovedesti potentialilor tai clienti ca esti un agent de incredere, atunci ei vor fi cei care te cauta.
 
Indiferent de locatia ta, poti gasi companii care fabrica produse pe plan local si niciodata pentru export. In cazul in care acestea sunt de inalta calitate si pot trece catre export, poti actiona ca agent de export.
 
Pentru a exporta produsele, foloseste internetul pentru a gasi potentiali cumparatori din diferite tari ale lumii. Poti exporta produse in Europa, SUA, dar si in tari din Asia sau Africa, chiar si in Australia. Poate fi un avantaj sa ai un site web si sa incerci sa iti faci publicitate ca fiind agent de import-export. Fiind un agent expert, va fi mult mai usor, pentru ca vei avea de-a face cu firme locale. Cu cat mai multe companii locale realizeaza produse alimentare, cu atat mai mult vei fi sigur ca vei convinge mai multe dintre ele pentru a lua in considerare si exportul.
 
Sursa: startupbizhub.com
 


Tags: afaceriproduseimportexportidei de afaceriimport exportagent import export

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.89 din 5 - 9 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]