Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Firmele in insolventa nu vor intra in amnistia fiscala

de Ideideafaceri.ro 20 Iul. 2018 4311
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Firmele in insolventa sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum sa faca din punct de vedere legal obiectul unei amnistii.

Firmele in insolventa sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum sa faca din punct de vedere legal obiectul unei amnistii, a declarat joi, intr-o conferinta, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. "Legea prevede niste categorii care nu au cum sa faca obiectul unei amnistii"
 
"Acum suntem intr-o faza incipienta, o sa discutam si cand avem un material foarte clar, coerent si cu mai multe alternative, le vom discuta public”, a declarat Eugen Teodorovici.
 
Intrebat daca nu cumva amnistia fiscala va incuraja neplata, deoarece persoanele vizate stiu ca urmeaza sa scape de plata datoriilor, ministrul Finantelor a apreciat ca nu. „Dar nu a spus nimeni ca va urma. A fost la un moment dat o discutie, s-a tot rostogolit aceasta informatie, dar daca au de gand sa astepte ceva ce poate nu o sa vina, treaba lor, si o sa plateasca pentru asta”, a spus ministrul.
 
Intrebat cui se adreseaza amnistia fiscala, ministrul Finantelor a precizat ca se poara fac analize pe acest subiect. „Este o analiza, o discutie, inca nu am spus ca vor fi toti la un loc, doar o parte, doar companiile, doar persoane fizice, sunt mai multe elemente”, a precizat ministrul Finantelor, potrivit sursei citate.
 
„Uitati-va ce a fost in 2015, atunci s-a aplicat si persoanelor fizice si persoanelor juridice si le plateau pana la un anumit termen, aveau daca nu ma insel stergerea penalitatilor si o parte din dobanzi. Cred ca asa a fost atunci mecanismul, dar nu trebuie sa-i uitam pe cei care se conformeaza in mod voluntar, ca este corect sa te uiti si la cei care platesc corect si la timp darile catre stat, deci trebuie sa gasim un element care sa fie echitabil in piata”, a mentionat Eugen Teodorovici.
 
Consilierul de stat al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a anuntat la inceputul saptamanii ca masura amnistiei fiscale este prevazuta in programul de guvernare si include stergerea datoriilor unor companii, precizand insa ca "astfel de lucruri se fac, nu se discuta".


Tags: amnistie fiscalafirme insolventadatorii la chirii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]