Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Foloseste planul de afaceri pentru a deveni un furnizor priceput

de Andrioae Ruxandra 09 Aug. 2014 2861
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca te intrebi cum ai putea sa-ti deschizi o afacere de furnizare a serviciilor sau a produselor, afla ca aceasta intrebare este in mintea fiecarui antreprenor atunci cand are un plan strategic pentru a-si indeplini scopurile.

 
Prima parte a crearii planului de afacere este sa realizezi un studiu de fezabilitate pentru domeniul in care urmeaza sa te implici. Acesta include analiza competitiei, astfel incat sa poti depasi obstacolele pe care le vei intampina inevitabil in timp ce afacerea ta este lansata. 
 
Prin crearea unui plan de afaceri poti alege cum vrei sa fie afacerea ta si directia pe care trebuie sa o ia. Prin intermediul planului de afaceri iti poti indeplini scopurile pe termen lung sau pe termen scurt, folosindu-te de tactici si strategii.
 
Planul afacerii tale este acel document pe care il prezenti potentialilor investitori, pentru ca el poate contine toate informatiile necesare despre afacerea ta, ajutandu-te sa raspunzi investitorilor la intrebari. Aceste intrebari vor privi fondurile, asadar trebuie sa fii clar in legatura cu cifrele, cu toate costurile de afaceri. Trebuie sa dovedesti ca iti cunosti piata si ca esti capabil sa administrezi o afacere. 
 
Principalul scop al afacerii tale este sa "cuceresti" investitorii. Pentru a face rost de fonduri, trebuie sa contactezi bancile, institutiile financiare sau pe oricine ti-ar putea finanta afacerea. Nu te astepta ca investitorii sa fie pacaliti, pentru ca ei vor dori sa imprumute bani doar cuiva care este intr-adevar pasionat de ceea ce face.
 
Dupa terminarea planului de afacere, il poti si aplica. Vei avea nevoie sa aduni o serie de resurse pentru a-ti pune pe picioare afacerea. Poti negocia cu cei care se ocupa de furnizarea produselor specifice afacerii tale. De exemplu, daca afacerea ta vinde pe piata un anumit brand de bere, va trebui sa negociezi cu acea companie care detine respectivul brand. De asemenea, va trebui sa recrutezi angajati si sa iti manageriezi echipa in functie de necesitatile afacerii tale.
 
Odata ce ai facut rost de fondurile de care ai nevoie, foloseste o parte din bani pentru a-ti promova afacerea. Trebuie sa folosesti diverse strategii de marketing pentru a putea sa iti evidentiezi afacerea. Profita de faptul ca vei avea competitie, pentru ca ai sansa de a-ti dezvolta afacerea, iar in acest fel vei putea stabili conexiuni cu clientii.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afaceriantreprenorplan de afacerifurnizorfurnizare produsefurnizare servicii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]