Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formula care va ajuta un start-up sa ajunga multimilionar

de Alexandra Popescu 30 Apr. 2014 2516
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile de succes sunt ca o cutie magica. Intri in ea si iesi multimilionar. De obicei, in spatele acestei cutii sta un magician, iar magicianul este un om cu idei bune si cu ambitie, care si-a dorit cu adevarat succesul. In spatele formarii, cresterii si succesului financiar exista un adevarat proces pentru multi start-up-eri. Pentru a porni o afacere, trebuie sa urmezi un ecosystem care te indruma spre castig. Nu este nimic rau in a te lua sub aripa sa protectoare o companie multimiliardara si sa te ridici usor. Totul face parte din procesul tau de a-ti pune o afacere pe picioare.

Organizatia start-up-urilor din San Francisco, Finantatori si Fondatori, a realizat un circuit al afaceristilor din spatele cutiei magice, aratand drumul pe care un antreprenor il parcurge de la inceput pana la succes. Modelul se bazeaza pe eseul lui Paul Graham “Cum sa incep un start-up?”.
 
Iata circuitul pe care un antreprenor il parcurge de la idee si pana la a deveni multimiliardar:
 
1. Gaseste un produs sau o idee care este populara, dar nu perfecta pentru inceput. Te poti inspira din afacerile altora, din cele care au succes sau poti gasi o idee originala, care sa revolutioneze, intr-un fel sau altul.

2. Achizitioneaza ideea/produsul si studiaza-l in detaliu. Cauta-i toate calitatile si toate defectele si vezi daca este sau nu avantajos. Vei constata multe atunci cand despici firul in patru.

3. Gaseste moduri prin care il poti imbunatati. Poate acel produs nu este perfect, asa ca adu-i tu stropul acela de unicitate.

4. Creeaza un prototip. Dupa ce studiezi totul pana la cel mai minuscul detaliu, creeaza prototipul si mergi mai departe.

5. Arata prototipul creat unui numar de 100 de persoane. Astfel, vei reusi sa le arati cum arata proiectul tau care iti va aduce succesul. Vei primi si feedback de la ei si vei vedea unde gresesti.

6. Refa proiectul pana ce oamenii reusesc sa il reordoneze.

7. Gaseste un co-fondator cu ajutorul caruia poti construi o afacere. O alta persoana te va ajuta sa vezi altfel lucrurile si te va ajuta sa te dezvolti. Aici se potriveste zicala “unde-s doi, puterea creste”.

8. Imparte cu co-fondatorul 50% din proiect. Doar asa el isi va da tot interesul.

9. Gaseste un investitor. Banii acestuia iti vor fi necesari pentru a produce, mai ales ca tu nu beneficiezi de atat de multi, pentru ca nu ai ajuns sa castigi bani din afacerea ta.

10. Imparte cu investitorul 10% din compania ta. Asta il va motiva.

11. Incepe productia. Ai banii, ai ajutorul, ai proiectul perfect, nu iti mai ramane decat sa pornesti afacerea.

12. Vinde-ti produsul unui numar de un milion de oameni. Astfel, vei scoate profit.

13. Obtine mai multi bani. Automat, daca ai vandut unui numar asa de mare de oameni produsul tau, vei castiga mai multi bani. Este un fel de a spune ca afacerea ta merge.

14. Listeaza-ti compania la Bursa de Valori.

15. In final, tu, investitorii tai si co-fondatorul tau veti face si mai multi bani cand veti incepe sa vindeti actiuni.
 
Iata 15 pasi simpli, care te vor ajuta sa ajungi in fruntea piramidei incet si sigur.
 


Tags: afaceristart upantreprenoriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

INS: Comertul cu ridicata a afisat cifre de afaceri in crestere

de Bianca Tila
22 Nov 2023
In primele noua luni ale acestui an, afacerile din comertul cu ridicata s-au majorat cu 1,4%, ca serie bruta fata de intervalul similar din 2022,...

Planul de afaceri pentru o pizzerie. Ce NU trebuie sa lipseasca dintr-un plan de afaceri eficient

de Bianca Tila
14 Nov 2023
Succesul unei afaceri este determinat de eficienta planului de afaceri. O schita de inceput ghideaza pasii si strategiile necesare pentru o pizzerie...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]